Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Temelínští hasiči mají nového velitele. Je jím Martin Novotný

Z pozice vedoucího Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje přišel do Temelína Martin Novotný. Skoro osmdesátku hasičů vede 43letý profesionální hasič od začátku března. V těchto dnech se hlavně zaměřuje na bezpečnostní prověrky, kterými musí projít temelínští hasiči kvůli novému Atomovému zákonu.

„Budu pokračovat v tom, co vybudoval můj předchůdce Radek Vymazal. Druhým krokem je provést jednotku bezpečnostními prověrkami, tak abychom naplnili zákonné povinnosti. Také budu dál pracovat na zdokonalování profesní a fyzické kvalifikaci hasičů,“ představil své priority Martin Novotný, nový velitel temelínské hasičské jednotky.

S příchodem nového velitele bude nadále pokračovat vzájemná spolupráce temelínské a krajské hasičské jednotky. Ta je nastavena požárním poplachovým plánem. V minulosti už opakovaně zasahovali temelínští hasiči za plotem elektrárny. Šlo především o dopravní nehody, kdy kvůli rychlému dojezdu bylo taktické povolat temelínskou jednotku. „Kompetence a rozhraní mezi krajskými a temelínskými hasiči jsou jasně dané. Nadále budeme připraveni zasáhnout v okolí elektrárny, pokud to situace bude vyžadovat a krajský hasičský dispečink nás povolá,“ dodal Novotný.

Dosavadní velitel Radek Vymazal své zkušenosti zúročí ve prospěch požární ochrany na klasických a vodních elektrárnách společnosti ČEZ.

Štítky Martin Novotný, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj, Temelín, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelínští hasiči mají nového velitele. Je jím Martin Novotný  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.