Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Během Gastrofestu bude u plotny kouzlit také mexický mistr exotické kuchyně Alejandro

PR článek

Českobudějovické setkání gurmánů a gastronomů je už příští týden. Organizátor Gastrofestu Vladimír Tůma připravil jarní verzi tohoto již tradičního veletrhu Gastrofest. Své brány otevře 6. až 8. dubna.

Letošní jarní Gastrofest už sice klepe na dveře, ale přece jen, ještě nějaký den si na tu skvělou gurmánskou přehlídku počkáme. A tak díky organizátorovi tohoto festivalu dobrého jídla a pití, Vladimíru Tůmovi, vám Budějcká Drbna představuje několik úžasných kuchařů a hlavně jejich skvělých receptů. Mohou vás kuchařsky inspirovat a také vám třeba trochu poškádlí chuťové pohárky a pozvou vás na další Gastrofest do Budějc.

Do jeho termínu zbývá necelý týden a my vám představujeme posledního ze šestice fantastických kuchařských mistrů. A tím je Alberto Alejandro Santillán García. 

„Je to fantastický kuchař, který je na Gastrofestu „jako doma". Jeho exotická kuchyně je vždy hitem a jeho vystoupení jsou velice populární," uvedl na adresu Alejandra organizátor Gastrofestu Vladimír Tůma.

Alberto Alejandro Santillán García dorazil do Čech z Mexico City před třinácti lety. Pomáhal uvádět na trh mexické produkty firmy Front Line. Tehdy ještě neuměl česky, ale zato vařit ano, a to lususně. Nekonečné fronty na něj byli už tehdy a to trvá dodnes. Jeho vystoupení vždy doprovází velký potlesk.

Alejandro se narodil v Tenochtitlán V Mexiku pod Tolteckým symbolem aztécké kultury v roce Králíka. Ve stejném roce se narodili mladí bojovníci světla. Jeho otec, kterého nikdy nepoznal, byl Tolteca – Mexica - Azteca bojovníkem za starou mexickou tradici. Jeho matka žije v Mexiku s mužem, kterému Alejandro říká otec, díky tomu, že ho odmala vychovával a dal mu vše, co Alejandro potřebuje na své cestě, stát se bojovníkem.

Alberto Alejandro Santillán García a jeho recept

Enchiladas „Sí Seňor”

Potřebujeme:
4 pšeničné tortilly.
Na omáčku: 100 gramů cibule, 300 gramů drcených rajčat, 20 gramů nakládaných papriček chipotles, 200 mililitrů kuřecího vývaru, sůl.
Na směs: 200 gramů kuřecího masa, 100 gramů kukuřice, 100 gramů cibule, 200 gramů zakysané smetany, 200 gramů sýru eidam, sůl, pepř.

Postup:
1. Drcená rajčata, papričky a vývar dáme do mixeru a rozmixujeme. Cibuli orestujeme na pánvi. Po orestování přidáme k cibuli rozmixovanou směs. Celou směs dochutíme solí a pepřem. 
2. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a uvaříme. K uvařenému masu přidáme kukuřici, najemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu. Vše dobře promícháme a podle chuti přidáme sůl a pepř.
3. Na pánvi si ohřejeme tortilly. Poté přidáme připravenou směs a přeložíme na půl .
4. Naplněné tortilly položíme na plech a pečeme v troubě na 150 stupňů Celsia po dobu 20 minut. Upečenou tortillu přelijeme horkou omáčkou. Dozdobíme zakysanou smetanou, cibulí nakrájenou na kolečka a koriandrem.

Jako přílohu Alejandro doporučuje frijoles charros con totopos (fazole a tortillové chipsy).


Štítky cibule, sůl, tortilla, Mexiko, kuchyně, pepř, veletrh, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během Gastrofestu bude u plotny kouzlit také mexický mistr exotické kuchyně Alejandro  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.