Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zpátky na zem. Motor nestačil v dramatickém utkání na Karlovy Vary

Nepovedený vstup do utkání, po kterém Jihočeši dvakrát inkasovali, dal ráz druhému zápasu baráže o postup do extraligy. Hokejisté ČEZ Motoru České Budějovice sice dokázali skóre srovnat, gólem ve třetí třetině ale prohráli s týmem Karlových Varů 3:4.

Energie připravila hned v úvodu Budějčákům pořádně ledovou sprchu. Na začátku čtvrté minuty vypálil švihem ze středního pásma obránce Marek Baránek, Kváča jeho pokus na lapačku podcenil a puk trefil přesně pravou šibenici. Krátce na to byl na dvě minuty vyloučen Pavlin, domácí v oslabení neuhlídali Milana Mikulíka, jeho rána z úhlu se odrazila Kváčovi od lapačky do masky a přes rameno se po zádech před dotírajícím Tomečkem skutálela do branky – 0:2.

Dvě slepené branky naštěstí Motor do kolen nesrazily a s přibývajícím časem začali mít Jihočeši převahu. Ve 12. minutě vybojoval Fronk u zadního mantinelu kotouč, poslal ho na modrou čáru Pavlinovi, ten vypálil, Závorka však jeho pokus vyrazil do strany, kde už číhal Jiří Fronk a povedenou dorážkou snížil na 1:2. Těsně před koncem první třetiny měli domácí obrovský tlak, jejich vyložené šance ale gólem neskončily.

Převahu si motoráci přenesli také do prostřední části hry, bohužel pro ně nedokázali s nepříznivým stavem něco udělat. Naopak po půlhodině hry dostali Karlovarští po faulu Vaka a špatném střídání domácí lavičky výhodu dvojnásobné přesilovky. Dlouhou dobu skvělý Kváča tlaku Energie odolával. Půl minuty před návratem Roba na led však domácí obrana neuhlídala Dávida Grígera, jenž vyvezl kus gumy před brankoviště a bekhendem zvýšil vedení hostů na 3:1.

Pak už ale začaly úřadovat hokejisté Českých Budějovic. V čase 34:43 potrestal vyloučení Mikulíka parádní bombou Mitch Fillman, když ho volného našel mezi kruhy Pajič. Podobná akce se opakovala při další domácí početní výhodě o minutu později. Tentokrát stál Mitch Fillman na modré čáře, Pajič mu namazal pasem napříč pásmem a kanadský obránce ve službách Motoru ranou z voleje málem protrhl síťku (a nadšení fanoušci skoro zbourali Budvar arénu) – 3:3.

Euforii domácích příznivců hosté v 52. minutě dokonale zmrazili. Po střele Stoukala z pravého křídla vykopl Kváča puk přímo na hůl nekrytého finského útočníka Henriho Tuominena, jenž ho pohotově dorazil a druhé barážové utkání tím rozhodl. Obrovskou šanci zahodil několik sekund před koncem Chovan, když netrefil poloprázdnou klec Energie. V hale to jenom zašumělo... a motoráci, ti na ledě i v hledišti, se museli smířit s těsnou porážkou 3:4.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Vždy říkám, že když se neboduje, nemůžeme být spokojeni. Prosadili jsme se v přesilovkách, při hře pět na pět ale bylo vidět, že hráčům chybí lehkost, kterou předvedli v minulých zápasech. Šancí jsme neměli tolik, abychom hosty dostali pod tlak. Chyběla nám větší míra agresivity. Na to, že hrajeme doma před vyprodaným hledištěm, to pro mě bylo málo. Byl to zápas o jedné chybě, bohužel jsme ji udělali my. V závěrečné power-play už jsme branku nedali.“

Jan Tlačil (HC Energie Karlovy Vary): „Chtěli jsem do zápasu vstoupit velice agresivně. Podařilo se nám to a šli jsme do vedení 2:0. Potom jsme ale nechali iniciativu na hokejkách soupeře, což zapříčinilo některé fauly – a domácí je potrestali. Ve třetí třetině to byla disciplinovaná hra, během níž jsme čekali na chybu soupeře a povedlo se nám skórovat. Díky hráčům, že utkání v tak hezké atmosféře zvládli.“

Extraligová baráž pro motoráky pokračuje nedělním duelem v Jihlavě, stejného soupeře Jihočeši vyzvou hned v úterý 4. dubna od 17:30 na vlastním ledě.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Fronk (Pavlin), 35. Fillman (Pajič, Novák), 36. Fillman (Pajič, Chovan) – 4. Baránek (Dušek), 5. Mikulík (Flek, Rachůnek), 32. Gríger (Kindl), 52. Tuominen (Tomeček, Stloukal). Rozhodčí: Hribík, Lacina – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:2. Diváci: 6 421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák – Dostálek, Rob, Fronk – Hřebejk, Vak, Vlček – Šulek, Škoda, Babka – Guman. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Honzík) – Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Dvořák, Rýgl, Weinhold – Rachůnek, Dušek, Mikulík – Vachovec, Skuhravý, Kindl – Stloukal, Tuominen, Tomeček – Beránek, Gríger, Flek – Davídek. Trenér Jan Tlačil.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, Milan Mikulík, Marek Baránek, Dávid Gríger, Jan Tlačil, Antonín Stavjaňa, energie, HC Škoda Plzeň, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpátky na zem. Motor nestačil v dramatickém utkání na Karlovy Vary  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.