Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Pro účast ve finále Juniorského maratonu si doběhli gymnazisté z Vimperku

V pravé středeční poledne odstartovalo v Budějcích semifinálové kolo jednadvacátého ročníku Juniorského maratonu. V jarním počasí bojovalo na náměstí Přemysla Otakara II. o účast v celostátním finále 13 desetičlenných týmů z celého Jihočeského kraje. Na trati dlouhé 42,195 kilometru uspěli gymnazisté.

S maratonskou vzdáleností se vyběhly vypořádat týmy složené z deseti studentů středních škol, přičemž v každém týmu musely být minimálně tři slečny. Na každého středoškoláka tak čekalo 4,2 kilometrů běhu a pro obhajobu vítězství si doběhl tým z Gymnázia Vimperk (2:49:16). O více než dvě minuty zpět doběhlo na stříbrné příčce domácí Gymnázium Česká (2:51:40), bronzovou pozici obsadil tým českobudějovického Gymnázia Jirovcova (2:55:41).

Závodu se zúčastnily dokonce i dvě učitelské štafety z Gymnázia Strakonice a SOŠZ a SOU Český Krumlov. 
O výstřel ze startovní pistole a start závodu se postaral vedoucí oddělení marketingu a cestovního ruchu Jihočeského kraje Jiří Gruntorád, ceny nejlepším týmům předával primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda,“ řekl Bojan Nankovič z organizačního týmu RunCzech.

První tři týmy při vyhlášení obdržely ceny od Jihočeského kraje, města Českých Budějovic, IGY Centra České Budějovice, Jihočeské univerzity a vouchery se slevou tisíc korun na studijní pobyt do zahraničí s organizací Czech-us. V rámci doprovodného programu letos nechyběla soutěž o ceny s Europe Direct a Jihočeská univerzita závodníkům zkontrolovala jejich zdravotní stav a kondici.

Nejrychlejší tým z Gymnázia Vimperk se zároveň kvalifikoval do květnového finále na Volkswagen Maratonu Praha, kde bude v neděli 7. května startovat po boku nejlepších světových vytrvalců. Finalisté mají od organizátorů hrazenou dopravu do Prahy a zpět a ubytování ze soboty na neděli. Kromě zážitku ze závodu jsou pro všechny připraveny účastnická trička a v cíli medaile. Ti nejlepší obdrží ceny, které jsou předávány v rámci slavnostního vyhlašování a jedni vylosovaní šťastlivci se navíc mohou těšit na zájezd do Bruselu.

Juniorský maraton je neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy a největší běžecký závod pro studenty středních škol v celé České republice. Třináct semifinálových kol v třinácti krajských městech na startovní čáru přivede stovky středoškoláků z celé země.

Juniorský maraton 2017 - závod RunCzech

Čtvrtek, 6. dubna 2017, 12:45

Juniorský maraton 2017 - závod RunCzech
Juniorský maraton 2017 - závod RunCzech

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky maratonský běh, finále, Vimperk, České Budějovice, Jihočeský kraj, Přemysl Otakar II., Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, RunCzech, Gymnázium Strakonice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pro účast ve finále Juniorského maratonu si doběhli gymnazisté z Vimperku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.