Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Motor zabojoval a urval ve Varech tři důležité body

Hokejisté budějckého Motoru vyhráli po velké bitvě na ledě Energie Karlových Varů 2:1. Mají druhou důležitou výhru a vrátili se do hry o postup do extraligy.

Jihočechům se nepovedl vstup do zápasu. Po chybné rozehře v útočném pásmu šli domácí do protiútoku a po 40 sekundách hry se nadvakrát prosadil Milan Mikulík – 1:0. Motor pak mohl vyrovnat v přesilovkách, jenže Pýcha ranou od modré jen orazítkoval tyč a při hře 5 na 3 dokázal Motor vypálit jen jednou. Až při další přesilovce už nedisciplinovanost domácích dokázali hosté potrestat. V 17. minutě se po přihrávce Čermáka prosadil u levé tyče volný Rok Pajič - 1:1. Po vyloučení Kindla mohl Motor v závěru třetiny otočit skóre, ale bohužel překonaného Honzíka znovu zachránila branková konstrukce.

Do druhé části vstoupili Českobudějovičtí daleko lépe a dokázali svou bojovností eliminovat domácí převahu. Po minutě hry měli výhodu přesilovky, ale druhý gól nedali. Až ve 29. minutě při vyloučení Skuhravého se z mezikruží po chytré přihrávce Nováka trefil přesně pod horní tyč Miroslav Čermák – 1:2. Vary mohly srovnat za dvě minuty při dalším vyloučení. Podražení Fronka málem potrestala Dujsíkova formace. Vyraženou střelu naštěstí pro Motor nikdo z domácích dorazit nedokázal. Rozhodčí nastavili v zápase přísný metr a po dalším vyloučení Skuhravého mohl navýšit vedení Fronk. Honzík jeho pokus vyrazil. Závěr třetiny dohrál Motor po vyloučení Mikulíka před Honzíkem.

Třetí třetina začala pro Motor pohodlně, protože dohrával přesilovku. Pak ale Vary dokázaly Jihočechy zatlačit a měly šance. Ve 45. minutě sám na Kváču mířil Beránek, ale gólman Motoru skvělým zákrokem svůj tým podržel. Zajímavostí bylo, že trenér domácích Jan Tlačil nechal v těchto minutách sedět výbušného kapitána Skuhravého. Po faulu Heřmana měl Motor velké štěstí při střele Dujsíka od modré. Kváča puk neviděl a ten se naštěstí odrazil mimo branku. Proces s vyloučením pokračoval a dalším potrestaným byl Dostálek. To už se na led vrátil i Skuhravý a šel rovnou na přesilovku. A právě on měl obrovskou šanci, když pálil z mezikruží. Kváča znovu v těžké chvíli tým podržel.

Karlovarští hráči zvýšili aktivitu a někdy od 52. minuty se hrálo převážně před Kváčou. Až čtyři a půl minuty před sirénou se hosté dostali na pár sekund před Honzíka. Ten opustil branku 70 sekund před koncem. Při hře bez brankáře šel do protiútoku Rob a mohl zamířit na prázdnou klec. Jedním z domácích hráčů byl na modré čáře zastaven na hranici pravidel a následně byl Harantem čistě přilepen na mantinel. Souboj budějcký hráč odnesl krvavým šrámem nad levým okem. Do konce utkání zbývalo 31 sekund a vhazovalo se ve středním pásmu. Ihned po rozehrání šli domácí do dalšího útoku a Honzík znovu z branky. Osm sekund před koncem nechtěně zasáhl Beránek hokejkou protihráče a Vary šly do čtyř, což znamenalo konec domácích nadějí.

Bez výsledku zápasu Pardubice - Jihlava poskočil Motor na druhé místo bod před Vary a Pardubice.

HC Energie K. Vary – ČEZ Motor České Budějovice 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Mikulík (T. Rachůnek) – 17. Pajič (Čermák), 29. Čermák (F. Novák, Chovan). Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 10:5. Využití: 0:2. Diváků: 3 956.

Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Kindl, Skuhravý, Gorčík – Vachovec, Tuominen, Kohout – O. Beránek, Dušek, Flek.

České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák – Fronk, Rob, Heřman – Dostálek, Vlček, Hřebejk – Šulek, Škoda, Babka

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Jan Tlačil, HC Energie Karlovy Vary, Milan Mikulík, Rok Pajič, HC Dynamo Pardubice, HC Škoda Plzeň, HC Dukla Jihlava, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor zabojoval a urval ve Varech tři důležité body  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.