Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcká folková scéna nabízí nové jméno - Dante písničkář

Říká si Dante písničkář a má za sebou první rok působení na jihočeské folkové scéně. O žádného zelenáče se ale nejedná, už před dlouhými lety basoval ve skupině Spolektiv, která nedávno zažila úspěšný comeback (ale již s jiným baskytaristou), a následně pracoval na vlastních hudebních projektech.

„Dante písničkář je reminiscence na středověké nebo i renesanční minstrely,“ říká muzikant, který pracuje v rádiu. A právě před jedním rozhlasovým přenosem pseudonym Dante písničkář vznikl.

Ačkoliv se zdálo, že se bude jednat o jednorázovou záležitost, nakonec se situace vyvinula jinak. Přišly nabídky na koncerty a Dante písničkář se pustil do tvorby nových skladeb. Jak zní, si budete moci nejblíže poslechnout 24. května v kostele sv. Rodiny v Českých Budějovicích. „Letos je to v podstatě taková oslava, první narozeniny Dante písničkáře. Vstup zdarma,“ zve zpívající kytarista. Kromě něj večer vystoupí také Láďa Latka trio.

Autoři | Foto Hana Zajíčková

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká folková scéna nabízí nové jméno - Dante písničkář  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.