Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SOUTĚŽ: Vyhrajte puk a brožuru z limitované edice k výstavě Jihočeského muzea

Už jen do 30. dubna mají návštěvníci možnost zhlédnout výstavu Hokej – budějcký fenomén, kterou připravilo Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích ve spolupráci s ochotnými zapůjčiteli u příležitosti 90. výročí založení ligového klubu. Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete nyní vyhrát hokejový puk z limitované edice a nově vydanou brožuru k této expozici.

Vedle průvodních textů, které návštěvníkům představí zajímavosti a statistiky z historie klubu po jednotlivých dekádách, jsou v muzeu k vidění dobové fotografie, videa, historická i aktuální výstroj a výzbroj hokejistů, cenné trofeje, plakáty a mnoho dalšího.

Novinkou jsou unikátní filmové záběry umístěné v mini kině stálé expozice Příběh města Českých Budějovic. Vidět tak můžete napříklas medailon Jaroslava Pouzara nebo Františka Vacovského. Malí i velcí fanoušci si dále mohou v expozici obléknout speciální hokejový dres a výstroj v modelu skutečné šatny prvoligového týmu nebo si udělat snímek na památku u fotodesky.

Vitríny v přilehlé chodbě představují mezinárodní úspěchy českobudějovických hráčů, kteří se prosadili v národním mužstvu nebo v NHL. Ostatně budějovickým klubem prošlo třiadvacet mistrů světa, čtyři vítězové Stanleyova poháru a řada reprezentantů.

Nově vydanou brožuru k výstavě, která shrnuje nejzajímavější momenty, úspěchy a osobnosti českobudějovického hokeje od roku 1928 až po současnost lze zakoupit na recepci Jihočeského muzea stejně jako hokejový puk z limitované edice, knihu „Českobudějovické zlato, stříbro, bronz“ autora Ladislava Lhoty nebo speciální sérii turistických vizitek.

Bližší informace o akcích pořádaných u příležitosti ukončení této výstavy najdete buď na webových stránkách muzea nebo na Facebooku a Instagramu.

Soutěž o puk a brožuru z limitované edice k výstavě

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát puk a brožuru z limitované edice k výstavě a jako bonus obdržíte jednorázovou vstupenku do celého muzea zdarma! Vyzvednout si ji můžete následně na recepci hlavní budovy muzea (Dukelská 1, České Budějovice) do 30. dubna. K výhře stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku, a to do středy 3. dubna. 

Soutěž skončila! Ceny vyhrává Jindřich Ilčík a Natálie Hulanová. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Autoři | Foto Jihočeské muzeum, HC Motor a Ján Honza

Štítky Jihočeské muzeum, výstava, hokej, Motor, soutěž, muzeum, Drbna.cz, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Pouzar, František Vacovský, National Hockey League, Stanley Cup

SOUTĚŽ: Vyhrajte puk a brožuru z limitované edice k výstavě Jihočeského muzea  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.