Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve strhujícím závěru byl Motor šťastnějším týmem a v baráži poprvé slaví

Motor se v rámci baráže poprvé představil na domácím ledě. Soupeřem mu byl tým z Chomutova. Fanoušci v Budvar aréně mohli sledovat rychlý hokej se spoustou branek na obou stranách, ale jen dvě třetiny. Ta třetí příliš hokejové krásy nepřinesla a za vyrovnaného stavu se utkání dostalo až k samostatným nájezdům. V těch byl šťastnější domácí tým a připsal si tak první výhru v baráži. Rozhodující branku vstřelil Zdeněk Doležal.

Ještě, než sudí vhodili úvodní buly, převzali domácí pohár za vítězství v Chance lize. Poté se ale mohlo utkání naplno rozběhnout a k vidění byla velmi zajímavá třetina se spoustou branek. Ve třetí minutě brankář hostí nedovoleným způsobem vyrazil branku ze svého postavení a domácí dostali šanci hrát přesilovou hru. Tu se jim podařilo využít hned na jejím počátku. Ke střele od modré se dostal Pýcha, jeho pokus ještě Peters vyrazil, ale pouze před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Václav Karabáček. Úvodní branka Motor nabudila a svou aktivitou dokázal hosty zatlačit do vlastního pásma. Snaha byla odměněna druhou brankou v 6. minutě. Tentokrát střílel od modré Přikryl a puk před Petersem ještě tečoval clonící Miloslav Čermák. Pro Piráty mohlo být ještě hůř ve 13. minutě, kdy udělal hrubou chybu při přesilovce ve vlastním pásmu Knot a vyslal do úniku domácího Dančišina. Jeho pokus ale dokázal vytěsnit Peters a ještě v té samé přesilovce hosté snížili. Rychlou kombinaci zakončoval svižnou střelou z kruhu Jan Stránský. Obdržená branka domácí tlak otupila a hra pak mírně ztratila na tempu. To dokázali využít opět hosté, kteří se po rychlém přechodu dostali hladce do útočného pásma. Střela Kováře ještě skončila na tyči, ale na dorážku Pavla Klhůfka už Kváča reagovat nemohl. V závěru třetiny jsme se ale dočkali ještě jedné změny skóre. Gilbertův útok dokázal hosty zavřít v pásmu, sám jmenovaný centr posunul puk na modrou čáru na Pýchu a po jeho střele se dokázal před brankou prosadit svým důrazem Lukáš Endál

Druhá třetina nezačala pro Motor příliš dobře. V dohrávané přesilovce z první třetiny se povedlo Chomutovu vyrovnat. Po zmatcích v obraně Jihočechů, kdy Pavlin omylem atakoval vlastního brankáře, dokázal ze situace vytěžit maximum Petr Koblasa a dotlačil puk za dezorientovaného Kváču. Zpět do vedení mohl dostat domácí Čermák, ale přečíslení 3 na 2 vyřešil jen střelou do lapačky Peterse. Domácí měli v polovině utkání navrch a Chomutov příliš nepouštěli z pásma. Ve 32. minutě dokázal využít tlaku Jakub Doktor, který otočkou před brankovištěm překvapil brankáře hostů, přes jehož rameno puk neposedně zapadl do klece. Opět vyrovnáno bylo ve 34. minutě. Chomutov potvrdil, že dokáže i z minima vytěžit maximum. Pavlin propadl na modré a hosté ujížděli v přečíslení na Kváčovo branku, které dokázal proměnit Ivan Huml po nahrávce Klhůfka. Do kabiny tak hokejisté odcházeli za vyrovnaného stavu.

Od třetí třetiny jsme mohli sledovat odlišnou hru. Hezké akce a spoustu šancí na obou stranách vystřídal urputný hokej plný nepřesností. Chomutov ukazoval proč hraje v letošní sezoně baráž a Motor mu předváděl, jaký hokej by ho případně čekal v nižší soutěži. Stadion na chvilku vyvedl z letargie Gilbert, který ujížděl na branku hostů s Novákem proti jedinému bekovi. Situaci řešil střelou, ovšem neúspěšně. Po šedesáti minutách utkání nemělo vítěze a rozhodovat tak muselo prodloužení, popřípadě samostatné nájezdy. Hra konečně dostala nějaký spád a týmy se dostávaly do šancí. Těch si víc vytvořili domácí, ale Peterse se jim nepodařilo překonat. Na řadu tak přišli nájezdy. Strhující podívanou rozhodl v osmé sérii Zdeněk Doležal a v Budvar aréně se tak mohlo začít slavit. Další utkání baráže hraje Motor v úterý na ledě Kladna.

ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov 5:4sn (3:2, 1:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Karabáček (Babka, Pýcha), 6. Čermák (R. Přikryl, Doktor), 19. Endál (Pýcha, Gilbert), 32. Doktor (Babka), rozh. nájezd Doležal – 13. J. Stránský (Klhůfek, Huml), 16. Klhůfek (L. Kovář, Sklenář), 22. Koblasa, 34. Huml (Klhůfek).Rozhodčí: Šír, Svoboda – Lučan, Kis. Vyloučení:2:5. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku: 24:25.

Motor: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, Pajič, Doktor – Heřman, Dančišin, Babka – Kachyňa.

Chomutov: Peters (Stezka) – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Štich, Blaha, Dietz – Koblasa, V. Růžička, Duda – Sklenář, Huml, Klhůfek – Tomica, Vantuch, J. Stránský – T. Svoboda, Gut, Šťovíček.

Barážový duel s Chomutovem ovládl Motor

Neděle, 31. března 2019, 23:18

Přes tuhle hradbu těl by střela domácího obránce prošla jenom těžko
ČEZ Motor vedl nad Chomutovem v první třetině 2:0

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Motor, Chomutov, baráž, Madeta Motor České Budějovice, Piráti Chomutov, Zdeněk Doležal, Budvar aréna, Ivan Huml, Miloslav Čermák, Václav Karabáček, Lukáš Endál

Ve strhujícím závěru byl Motor šťastnějším týmem a v baráži poprvé slaví  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.