Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nejlepší nealkoholický koktejl namíchal Jan Šebek. Inspirovala ho jarní příroda

Originalita, inovace a cit pro vyváženou chuť. To jsou nejdůležitější ingredience moderní mixologie. Nejlépe je dokázal uchopit Jan Šebek, který v rámci nominačního kola Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů, připravil nejlepší drink. Inspirací mu byla jarní příroda.

Pravidla soutěže jsou velice přísná. Soutěžící barmani musejí své drinky vytvořit tak, aby byly trendy, inovativní, kreativní a zároveň nízkokalorické. Na jejich přípravu před porotou mají pouhých sedm minut. Národního kola Mezinárodního mistrovství se letos zúčastnilo dvanáct soutěžících. Mezi nimi vynikl Jan Šebek se svým koktejlem Birdie.

„Můj drink byl inspirovaný jarní přírodou a přírodní minerální vodou Mattoni. Na jaře k nám přilétají z tropických krajin ptáci. Takže jsem použil tropické ovoce yuzu a acai, které mají velké množství vitaminů a dalších prospěšných látek. Pak jsem se se surovinami vrátil k nám do České republiky a zkombinoval jsem tropické plody s typicky českými surovinami – bezinkový cordial a vinný mošt. A dolil jsem ho perlivou minerálkou Mattoni, která drink pěkně odlehčí,“ přiblížil svůj vítězný koktejl Jan Šebek.

Druhé místo obsadil Jan Zlámaný s drinkem Match-ttoni a z třetí příčky se radoval Tomáš Staněk s drinkem nazvaným Lady Mineral.

Foto Mattoni Grand Drink

Štítky koktejl, nealkoholocký, Žlutá Ponorka, Jan Šebek, příroda, nápoj, Mattoni, Česko, Tomáš Staněk

Nejlepší nealkoholický koktejl namíchal Jan Šebek. Inspirovala ho jarní příroda  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.