Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Studentské krvebraní přilákalo za tři hodiny čtrnáct nových dárců

Včera proběhla již sedmá „Týmová oběť“ studentského krvebraní. Na českobudějovické transfúzní stanici se za pouhé tři hodiny sešlo na čtrnáct mladých studentů, kteří šli darovat úplně poprvé.

Jednou z nich byla také devatenáctiletá studentka Biskupského gymnázia, Daria Sevastianova: „Mám modřinu a jsem naštvaná!” sdělila se smíchem pár hodin po jejím prvním odběru. Chvíli poté se ale přiznala, že jí hřeje dobrý pocit u srdíčka. A přesně to je jeden z hlavních cílů Studentského krvebraní.

Celý tento neziskový projekt vznikl s cílem rozšířit povědomí o darování mezi mladé studenty a ukázat jim, proč je darování krve důležité pro jejich okolí. A zatím se náramně daří. Za celou svou existenci, darovalo s krvebraním už okolo 1500 prvodárců. To představuje přibližně 700 litrů krve, která posloužila dobé věci. Akce probíhá vždy od poloviny února, do konce května.

Týmová oběť je pak den, kdy jde darovat velká část týmu Budějovického Majálesu, která sezve všechny studenty ze svého okolí, kteří s návštěvou transfúzní stanice například kvůli strachu otáleli.

Tisková zpráva

Štítky krvebraní, dárce, krev, transfúzní oddělení, nemocnice

Studentské krvebraní přilákalo za tři hodiny čtrnáct  nových dárců  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.