Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Budějcích opět řádí podvodníci z Rumunska. Vydávají se za neslyšící a vybírají od lidí peníze

Rumunští podvodníci, vydávající se za neslyšící, se po několika měsících vrátili na jih Čech. Tentokrát je díky pomoci veřejnosti zadrželi budějčtí strážníci. Podvodníci se vydávali opět za neslyšící, kteří vybírají finanční prostředky pro tělesně postižené a chudé děti.

Hlídka městské policie řešila ve čtvrtek v půl jedenácté dopoledne podvodníka, který se vydával za neslyšícího a vybíral peníze na vymyšlenou sbírku. Strážníky upozornil člověk, kterého Rumun oslovil. 

Sedmačtyřicetiletý Rumun stačil na náměstí Fr. Ondříčka vybrat 500 korun. Před hlídkou se snažil schovat na parkovišti mezi auty. Papír s vymyšlenou sbírku odhodil pod jedno ze zaparkovaných aut. „I když podvodník tvrdil, že žádnou finanční hotovost nevybral, strážníkům se přihlásila jedna z dárkyň. Žena potvrdila, že před několika minutami muži na veřejnou sbírku pro neslyšící dala 200 korun. Sedmačtyřicetiletý Rumun, který ve skutečnosti slyší celkem obstojně, šel nakonec s pravdou ven. Darované peníze podvedené ženě na pokyn strážníků vrátil a odevzdal jim dalších 300 korun, které se mu do té doby podařilo neoprávněně získat,“ popsala tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Dalším šetřením celého případu se bude nyní zabývat správní orgán. Za přestupek proti pořádku v územní samosprávě hrozí podvodníkovi pokuta až 100 tisíc korun.

Foto Ales Dokulil

Štítky podvod, sbírka, městská policie, České Budějovice, peníze, Rumunsko, Česko

V Budějcích opět řádí podvodníci z Rumunska. Vydávají se za neslyšící a vybírají od lidí peníze  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.