Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Budějčtí rugbisté změří v sobotu síly s anglickým celkem Ickenham RFC

Mezinárodní zápas čeká na rugbisty z Českých Budějovic. Už v sobotu 27. dubna se střetnou s anglickým týmem Ickenham RFC. Na návštěvníky duelu však čeká daleko víc, než pouze samotný duel.

Den s rugby. I tak by se následující sobota dala pojmenovat. Mimo samotného zápasu, který bude mít výkop ve 14 hodin na hřišti Jihočeské univerzity, se můžou návštěvníci těšit i na společný a ukázkový trénink obou celků, jenž bude probíhat v sobotu dopoledne. „Chceme zapojit lidi, kteří přijdou. Budou si moct s námi zatrénovat. Ale k vidění bude také ukázka zvedání v autu nebo mlýn. Vše také s detailním vysvětlením,“ poodhalil plány sportovní manažer RC České Budějovice Jakub Žídek. „Doufáme, že dorazí také spousta dětí a najdou si k rugby cestu,“ doplnil Žídek.

Hráči z Anglie přiletí již v pátek a je pro ně připravena prohlídka Budějovického Budvaru. Ickenham je tým, který leží nedaleko Londýna a hraje IV. anglickou divizi, do které se probojoval z V. divize v loňském roce. „Úrovní je jejich soutěž a naše druhá liga srovnatelná. Bude to ale zajímavé měření sil,“ dodal manažer klubu.

Celý nápad vznikl v hlavě jednoho z anglických hráčů, který má manželku z Českého Krumlova. „Poprvé se mělo hrát už minulý rok. Ale nakonec jsme to o rok posunuli. Doufáme, že se bude hrát tvrdé, čisté a vyrovnané rugby,“ přeje si Žídek.

Týmy se navzájem vůbec neznají a bude to pro oba celky nová zkušenost. „Bude určitě zajímavé poměření anglického a českého stylu. Oba jsou naprosto odlišné. Však v Anglii je to jeden z největších sportů. Něco jako u nás fotbal,“ popsal mimo jiné hráč Českých Budějovic.

Nemuselo by se jednat o poslední měření těchto dvou týmů. „Určitě bychom rádi vyrazili příští rok do Anglie. Uvidíme, jak to vše dopadne. Snad odstartujeme novou tradici,“ uzavřel Žídek.

Tisková zpráva

Štítky rugby, České Budějovice, sport, ragby, Anglie, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Budějovický Budvar, Londýn

Budějčtí rugbisté změří v sobotu síly s anglickým celkem Ickenham RFC  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.