Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvanácté vítězství pro Dynamo v řadě znamená dvanáctibodový náskok na čele tabulky

Fotbalisté Dynama se představili v dalším utkání na domácí půdě proti Sokolovu. Střetnutí příliš fotbalové krásy nepobralo. K vidění byla velká řada nepřesností v rozehrávce na obou stranách. Po vstřelené brance se navíc domácí fotbalisté zatáhli a snažili se jen ubránit hubený náskok. Zápas tak rozhodla jediná branka, o kterou se postaral ve 30. minutě Peter Grajciar. Dynamo si tak připsalo dvanáctou výhru v řadě a zvýšilo svůj náskok pět kol před koncem soutěže na 12 bodů. Rázně tak nakročilo k přímému postupu do nejvyšší soutěže.

Do utkání nastoupilo Dynamo netradičně ve speciálních žlutých dresech, čímž vyjádřilo podporu Centru Bazalka. Ze začátku měli domácí více ze hry a projevilo se to hned v páté minutě, kdy se po centru Helešice objevil v šanci Martan, ale pod tlakem nedokázal usměrnit balon mezi tři tyče. Postupně se začal osmělovat i Sokolov a hra se vyrovnala. Do šancí se ale dále dostávalo hlavně Dynamo a hosté měli velký problém prosadit se přes skálopevnou obranu domácích. Ve 27. minutě se ocitl ve velmi dobré pozici Čavoš, jeho nepovedená střela ale jen vyplašila ptáky hnízdící na stromech za tribunou. Skóre se měnilo ve 30. minutě. Peter Grajciar si hodil balon na svou levačku a krásnou střelou zpoza vápna na zadní tyč nedal brankáři hostí šanci. V závěru poločasu se do šancí dostal i Sokolov. Ve 38. minutě se až před bránu probojoval z pravé strany Hlavatý a jeho zblokovaná střela skončila na boční síti. V nastaveném čase se stejný hráč ocitl nikým nehlídaný ve vápně, ale střela mu vůbec nesedla, a tak se odcházelo do kabin s jednobrankovým vedením domácích.

Sokolov byl hned v úvodu druhého poločasu blízko vyrovnání. Ke střele se dostal za vápnem aktivní Hlavatý a Staněk jeho pokus jen vytěsnil na roh. Po jeho zahrání měl poté co dělat s hlavičkou Mejdra, ale balon dokázal udržet v náručí. V 72. minutě zahrozilo po dlouhé době také Dynamo. Kladrubský našel načechraným centrem přesně hlavu Ledeckého, který ale poslal balon kousek nad horní tyč.Moc dalších šancí už k vidění nebylo, spíše jen ojedinělé náznaky. Dynamo se zatáhlo a snažilo se hlavně neinkasovat. Sokolov nedokázal vymyslet nějakou překvapivou souhru, díky které by se přes defenzivu domácích prosadil. Dynamo tak dokázalo vyhrát už dvanácté utkání v řadě, a ještě upevnilo své vedoucí postavení v tabulce.

SK Dynamo - Baník Sokolov 1:0 (1:0)

Branky: 30. Grajciar, Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Moláček, Diváci: 2176

Dynamo: Staněk – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Čavoš, Javorek – Martan (90. Brandner), Grajciar (63. Havelka), Provod – Ledecký (89. Táborský).

Sokolov: Jakub Dvořák I. – Mejdr (80. Kosak), A. Čihák, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. – Machek – Štípek, Glaser, Hlavatý, Dan. Novák (73. Beránek) – Vávra (39. Liener

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Sokolov, výhra, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Baník Sokolov, Peter Grajciar, Jakub Dvořák

Dvanácté vítězství pro Dynamo v řadě znamená dvanáctibodový náskok na čele tabulky  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.