Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vlhčené ubrousky jsou peklem pro kanalizace, ublížit mohou i zvířatům

Ve výbavě snad každé domácnosti nechybí vlhčené ubrousky. Tento pomocník, ale dokáže udělat víc škody než užitku. Po použití je totiž někteří splachují do záchodu.

„Podstatné je si uvědomit, že po použití by se neměly splachovat, ale dát do odpadkových košů. V kanalizační síti ucpávají strojní zařízení, protože nejsou rozložitelné. Zablokovaná kanalizace kumuluje odpad, který se objevuje v kanálech,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Složení vlhčených ubrousků a utěrek není tak neškodné jak by se mohlo zdát. Většinou obsahují jemná plastová vlákna, která jsou problémem nejen pro správce kanalizačních sítí, ale mohou se tak dostat i do vodních toků a způsobit potíže rybám a dalším živočichům.

„Lidé jsou poměrně ukáznění při třídění odpadu, přepálený olej a tuky také separují a dobrou zprávou pro naši planetu by byla zvýšená aktivita při odkládání vlhčených ubrousků a utěrek do běžného odpadu,“ dodává náměstek.

Autoři | Foto cevak.cz

Štítky ubrousek, kanalizace, Ivo Moravec

Vlhčené ubrousky jsou peklem pro kanalizace, ublížit mohou i zvířatům  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.