Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

The Atavists byli jako tank. Neskutečná divočina zválcovala Budějovický Majáles

Byl to tak trošku programový paradox. . . Zatímco kapelám jako Houpací koně nebo Gospel Dating Service by nepochybně více slušela malá scéna, The Atavists, kteří hráli v pátek na Budějovickém Majáles na „béčku“ ve stanu, by rozdrtili celé haly.

Jo, byl to fakt nářez nejvyššího kalibru. Přitom to při zvukovce vypadalo tak nevinně. Jenomže jakmile se jelo „naostro“, The Atavists naprosto zdivočeli. A je to sakra dobře, protože jejich muzika je nesmírně energická a nějaký ten pohyb k ní patří. Krev a pot, prostě poctivý rock´n´roll.

O The Atavists se v rockovém podzemí celkem mluví a Majáles potvrdil, že zcela právem. Hodně svérázný mix „sabatovského“ stoneru, do toho pohodový prosluněný surf. Na papíře to vypadá zvláštně, ale naživo to fungovalo na jedničku. Nejlepší možnou vizitkou pro kapelu byl fakt, že se počet diváků pod scénou neustále rozrůstal, až stan takřka praskal ve švech. Když se pak všichni rozskákali, byla atmosféra naprosto pohlcují.

Kapela se sune jak mašina, přesto zpívající kytarista Adam Krofian celkem výrazně vyčuhuje. Trošku připomíná Garyho Moorea, ale hráčsky to valí spíše jako Leslie West z Mountain. Je moc fajn v dnešní umělé době vidět muzikanta, který to hrne naprosto syrově a podle starých dobrých pravidel. Velmi sympatické zjevení, což platí o celé kapele.

Nutno dodat, že celý koncert měl i naprosto špičkový zvuk, který kapelu podržel. 

The Atavists mají na kontě dvě řadovky, přičemž živák měl co do tvrdosti a neurvalosti blíže spíše k debutu Bad Times z roku 2015. Každopádně pokud holdujete tvrdému rocku (zde se opravdu asi nejvíce hodí škatule hard rock) s neotřelými postupy, opovrhujete přeprodukovaností některých dnešních kapel, sežeňte si alba The Atavists (Dokonce to vyšlo i na vinylech!), zajděte na jejich koncert (17. srpna kluci zavítají do Velešína) a pořádně se pobavte. Tohle je skutečně pecka!

Štítky The Atavists, Budějovický Majáles, koncert, recenze, hudební skupina, majáles, Gary Moore, Leslie West, stan

The Atavists byli jako tank. Neskutečná divočina zválcovala Budějovický Majáles  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.