Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stejskalkou a Širokou se proháněli umělci. Malé divadlo představilo Maringotku

Vystoupení amatérských i profesionálních umělců dnes odpoledne zaplnila centrum města. Stejskalka a Široká se už počtvrté staly hlavním dějištěm pouličního festivalu Posousedsku. Kromě toho mohli lidé nahlédnout do narozeninové Maringotky Malého divadla.

Na slavnostech vystoupily sbory Biskupského gymnázia, Česko – anglického gymnázia a Dukelské základní školy. Připojil se i sbor opery Jihočeského divadla a další hudebníci.

Do programu se zapojilo i Jihočeské muzeum komentovanou prohlídkou, Ústav pro studium totalitních režimů s komunitními procházkami, studenti Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity s fyzikální show a Alšova jihočeská galerie s výtvarnou dílnou.

Posousedsku 2019

Středa, 29. května 2019, 21:31

Posousedsku 2019
Posousedsku 2019

Drobné dárky a něco dobrého k zakousnutí mohli lidé zakoupit v dobročinném obchůdku Střediska rané péče. Podpořit tak mohli děti se zrakovým postižením. Malé divadlo představilo svoji narozeninovou maringotku. „Bylo to skvělý, vůbec jsem nečekala, že mě to takhle vezme,“ řekla bezprostředně po instalaci jedna z divaček.

Na akci už lidé chodí pravidelně. Letos se konal její čtvrtý ročník. „Jsme tady potřetí. Prvně jsme to bohužel nestihli. Slavnosti máme rádi, protože je to něco trochu jiného a dětem se tady moc líbí,“ popsala Martina Janešová z Budějc.

Foto Jana Kroneislová

Štítky divadlo, zábava, festival, Posousedku, Jihočeské divadlo, Jihočeské muzeum, Metzlův dům, Ústav pro studium totalitních režimů, Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Česko, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stejskalkou a Širokou se proháněli umělci. Malé divadlo představilo Maringotku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.