Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město chce přispět na rekonstrukci vodáckého areálu v Českém Vrbném

Vodácký areál Lídy Polesné v Českém Vrbném čeká rozsáhlá rekonstrukce. Po první etapě, ve které byla kompletně přebudována dráha, se opraví sociální zázemí, sklad lodí a restaurace. Město by mělo na rekonstrukci přispět necelé čtyři miliony korun. O poskytnutí dotace bude v pondělí hlasovat zastupitelstvo.

„Oslovila nás organizace, která provozuje celý areál s tím, že potřebují dofinancovat některé části. Sami si dost prostředků sehnali, tato částka by měla pomoci se skladištěm lodí a doprovodným zázemí. Měla by tam vzniknout nová restaurace a do budoucna sociální zázemí,“ popsal náměstek primátora Viktor Vojtko.

Podle něj jde o zajímavou rozvojovou oblast, která má potenciál pro pořádání mezinárodních soutěží. Finanční výpomoc by měla podle města zajistit lepší podmínky pro vodáctví a vodní sporty. Dohromady jde o 3,9 milionu korun. O poskytnutí neinvestiční dotace bude na svém dalším zasedání jednat zastupitelstvo.

Oprava zázemí a restaurace

Rekonstrukce areálu probíhá v etapách. „Právě začínáme rekonstruovat zázemí pro sportovní klub - šatny, sklad lodí, klubovna, zároveň s tím bude v budově vybudována nová restaurace,“ vysvětluje Ondřej Pinkava z Vodáckého centra. Stávající restaurace je v nevyhovující budově, která je po době životnosti a nemůže poskytnout potřebný komfort pro návštěvníky.

Areál má za sebou první část revitalizace. Ta začala už v roce 2011, kdy byla kompletně přebudována dráha. „Nyní v další fázi přijde na řadu sociální zázemí areálu, které chceme stihnout do roku 2021, kdy by mělo proběhnout MEJ a U23 ve vodním slalomu. Toto zázemí samozřejmě slouží všem návštěvníkům areálu, kteří se zde zastaví při svých výletech po velmi oblíbené cyklostezce,“ doplnil Pinkava.

Celové náklady na rekonstrukci jsou v řádech desítek milionů korun. Loděnice s restaurací a klubovnou by měla vyjít na 4 až 5 milionů korun, sociální zázemí je ve fázi projektování a odhadovaná cena je 6 až 7 milionů. „Následovat by měla rekonstrukce budovy do podoby jednoduchého ubytování pro kluby s možností využití posilovny, sauny a podobně, kde je odhadovaná cena 12 – 15milionů,“ uzavřel Pinkava.

Foto Jana Kroneislová

Štítky areál Lídy Polesné, České Vrbné, rekonstrukce, restaurace, Ondřej Pinkava, Viktor Vojtko

Město chce přispět na rekonstrukci vodáckého areálu v Českém Vrbném  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.