Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město zavede na akcích vratné kelímky. Některé budějcké podniky už je používají

Město se rozhodlo jít do boje s velkým množstvím plastů, které se nashromáždí během různých kulturních akcí. Chce zavést vratné kelímky, které známe například z festivalů. Pít z nich budeme už v rámci středečních večerů před K2. Do budoucna by měly být i na adventních trzích.

„Vratné kelímky jsou šetrnější k prostředí a samozřejmě usnadňují i úklid. Cílem města je postupné zavádění „mytelných“ kelímků. Tomu ale musí předcházet dohoda mezi organizátorem a provozovatelem akce, jejich výrobcem a dodavatelem. Prvním počinem budou vratné obaly v rámci středečních hudebních festivalů před K2,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Vratné kelímky už teď seženeme například na Sokolském ostrově. „Chtěl jsem je už dřív, ale neměli jsme je kde mýt. Pak přišlo město, že by je chtělo zavést a doporučilo nám firmu, která tyto služby zajišťuje. Klub K2 kelímky také zavádí, a protože je má už nakoupené, tak přišli s tím, abychom používali ty jejich,“ vysvětlil majitel kavárny na Sokoláku David Dvořák.

Bez plastových kelímků už budou i Múzy na vodě a podle Moravce je ambicí města zavedení vratných obalů i během adventních trhů.

Je podle vás dobrý nápad zavedení vratných kelímků?

Celkem hlasovalo225 čtenářů

Foto Facebook Coffee on the go

Štítky plast, odpad, novinka, vratné kelímky, kelímek, Ivo Moravec, David Dvořák

Město zavede na akcích vratné kelímky. Některé budějcké podniky už je používají  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.