Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Alšovka zahajuje výstavy v Mariánské. Představí Švecovou, Doubravovou a Nováka

Už ve čtvrtek 27. června odstartuje Alšova jihočeská galerie hlavní sezonní výstavy v rámci projektu Alšovka hostuje v Mariánské. V 17 hodin začíná v Galerii Mariánská na Pražské třídě vernisáž k výstavám Petry Švecové a Radky Bodzevič Doubravové a Vladimíra Nováka.

První výstava představuje dvě absolventky pražské akademie výtvarných umění, které svojí tvorbou tematizují abstraktní i reálné krajiny. Zatímco Petra Švecová řeší především meditativní rovinu a možnosti samotné malby, tak pro Radku Bodzevič Doubravovou je krajina prostorem, v němž rezonuje absurdita i přirozenost lidského života.

Druhá výstava představí současnou tvorbu Vladimíra Nováka, jenž završuje malířovo celoživotní úsilí o rehabilitaci obrazu jako magické stopy zápasu člověka o svůj příběh, o svou zkušenost, o naději a důstojnost. Jde o cyklus obrazů malovaných olejem a akrylem na plátně, s využitím konfrontací náhodných a záměrně tvořených skvrn a razantně vedených tahů štětce.

Výstavy jsou připravovány v rámci projektu „Alšovka hostuje v Mariánské“. K vidění budou od 28. června do 1. září, v úterý až pátek od 10 do 17 hodin, o víkendech od 12 do 17 hodin. 

Obě vernisáže začínají ve čtvrtek 27. června v 17 hodin.

Autoři | Foto Alšova jihočeská galerie

Štítky Alšova jihočeská galerie, výstava, vernisáž, Vladimír Novák, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Akademie výtvarných umění v Praze, projekt

Alšovka zahajuje výstavy v Mariánské. Představí Švecovou, Doubravovou a Nováka  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.