Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kapitána mistrovských volejbalistů velikost temelínské kombinézy nezaskočila

Do žlutých kombinéz se dnes oblékli tři zástupci mistrovských volejbalistů VK České Budějovice. Zřejmě největší obavy při převlékání do speciálního žlutého obleku byly u 206 centimetrů vysokého kapitána Radka Macha. Netradiční kombinéza sedla, a tak si vysoký blokař spolu se smečařem Petrem Michálkem a asistentem Tomášem Skolkou mohli prohlédnout reaktor odstaveného druhého bloku elektrárny Temelín.

Pro všechny to byla premiérová návštěva jihočeské jaderné elektrárny. „Technika mě zajímá a jsem rád, že návštěvu reaktorového sálu jsem mohl zažít na vlastní kůži. Zajímavý byl pohled do reaktoru a způsob, jak v Temelíně vyměňují palivo. Na jaderné energetice oceňuji ekologický způsob výroby elektřiny,“ popsal své dojmy Radek Mach.

Obavy, zda se 206 centimetrů vysoký blokař vejde do temelínské kombinézy, byly poměrně rychle rozptýleny. „Dostal jsem největší, co tady měli a seděla perfektně. U bot jsem měl dokonce jedno číslo rezervu. Každopádně zdejší pravidla, ale i nekončící kontroly na mě udělaly velký dojem,“ shrnul svoji temelínskou návštěvu kapitán Jihostroje České Budějovice.

Příprava českobudějovických volejbalistů se rozjede v polovině srpna, soutěžní část pak začíná o necelé dva měsíce později.

Autoři | Foto Marek Sviták

Štítky volejbal, Jihostroj, Temelín, volejbalista, VK Jihostroj České Budějovice, Radek Mach, Jaderná elektrárna Temelín, Petr Michálek, návštěva

Kapitána mistrovských volejbalistů velikost temelínské kombinézy nezaskočila  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.