Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lesní roh v centru Budějc a pánské obleky na Dlouhé louce, strážníci řešili kuriózní nálezy

Strážníkům městské policie se včera do rukou dostali hned dva kuriózní nálezy. Konkrétně se jednalo o lesní roh a dva kompletní společenské obleky. Hudební nástroj se díky poctivému majiteli dostal do rukou svého majitele. Společenské obleky stále na svého majitele čekají.

Hlídka k prvnímu nálezu vyjížděla včera v půl páté odpoledne na českobudějovické náměstí. Jedenatřicetiletý muž se na městskou policii obrátil s tím, že v blízkosti Samsonovy kašny našel hudební nástroj. „V pouzdře s hudebním nástrojem nalezli i žákovskou knížku jeho majitele. Strážníkům z centrálního operačního střediska městské policie se podle ní podařilo vyrozumět lektora zapomnětlivého žáka Konzervatoře v Českých Budějovicích,“ popsala tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Majitel lesního roku shodou okolností absolvoval v odpoledních hodinách u dotyčného lektora výuku hry na lesní roh. Strážníci následně o nálezu telefonicky informovali matku žáka, který si svůj hudební nástroj dnes vyzvedne.

Druhým včerejším nálezem byly dva pánské společenské obleky se třemi košilemi uzavřené v ochranných obalech. Ty náhodně nalezl třicetiletý muž z Jindřichohradecka před šestou hodinou odpolední na frekventované křižovatce ulic Na Dlouhé louce a J. Boreckého. „Poctivý nálezce předal obleky do rukou hlídky městské policie, která je převezla do úschovy na služebnu městské policie. U tohoto nálezu se ale nepodařilo zjistit, komu ztracené oděvy patří. Jejich majitel se o ně do pátečního dne může přihlásit na služebně městské policie v ulici Jaroslava Haška, poté bude nález předán na ztráty a nálezy Magistrátu města České Budějovice,“ dodala mluvčí. 

Foto mpolicie.c-budejovice.cz

Štítky nálezy, městská policie, České Budějovice, oblečení, obecní policie, hudební nástroj, louka, Jaroslav Hašek

Lesní roh v centru Budějc a pánské obleky na Dlouhé louce, strážníci řešili kuriózní nálezy  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.