Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sportovku čekají opravy, začne se osvětlením, které je nevyhovující

Sportovní halu v Budějcích čekají opravy. Ty se budou týkat osvětlení nad hrací plochou a výměny oken, která jsou v dezolátním stavu. Některá se už raději vůbec neotevírají. Oprava světel a elektroinstalace by se vůbec neměla dotknout volejbalistů, kteří už za necelý měsíc začnou v hale hrát Ligu mistrů.

Ve sportovce se připravuje výměna osvětlení a s ní související elektroinstalace. Druhou opravou, která je teprve v začátcích, by měla být výměna oken. „Okna jsou v hale velkým problémem. Jelikož jsou staršího data, tak už se raději nějaká ani neotevírají, aby pak nebyl problém s jejich zavřením,“ řekl náměstek primátora Ivo Moravec, který dodal, že výběrové řízení na zhotovitele elektroinstalačních prací a následnou výměnu světel bude město projednávat na pondělní radě.

Podle ředitele Sportovních zařízení města České Budějovice Tomáše Nováka, by se volejbalistů oprava osvětlení neměla vůbec dotknout. „Jedná se o osvětlení hrací plochy. Práce jsou naplánovány tak, aby neomezily zápasy ani tréninky volejbalistů,“ uvedl Novák.

Oprava osvětlení a elektroinstalace by se měla stihnout do konce letošního roku. Na nová okna si sportovka bude muset ještě nějaký čas počkat. Podle Moravce se s výměnou začne až příští rok. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky sportovka, České Budějovice, oprava, osvětlení, okna, okno, Liga mistrů UEFA, Ivo Moravec, Tomáš Novák

Sportovku čekají opravy, začne se osvětlením, které je nevyhovující  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.