Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dětská pohotovost bude zítra v omezeném provozu, chybí lékaři

Dětská pohotovost v českobudějovické nemocnici bude zítra fungovat v omezeném režimu. Důvodem je nedostatek lékařů s platným oprávněním k poskytování zdravotních služeb pro děti a dorost. V naprosto nutných případech budou dětští pacienti ošetřeni v příjmové ambulanci dětského oddělení.

Dětská ordinace nebude zajištěna zítra od třetí hodiny odpolední do deváté hodiny večer. V naprosto nutných případech budou dětští pacienti ošetřeni v příjmové ambulanci dětského oddělení. „Lékaři sloužící ústavní pohotovostní službu na dětském oddělení musí svou pozornost a péči věnovat především pacientům lůžkové části, hospitalizovaným na jednotce intenzivní a resuscitační péče, dětem po operačních výkonech umístěných na dalších stanicích,“ uvedla nemocnice na svých stránkách.

V okrese České Budějovice není praktických lékařů pro děti a dorost s platným oprávněním k poskytování zdravotních služeb mnoho. „Žádáme proto rodiče a pacienty o trpělivost, pokud se jim lékaři sloužící ústavní pohotovost na dětském oddělení nebudou moci po jejich příchodu na dětskou pohotovost věnovat,“ dodala ve vyjádření nemocnice. 

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky nemocnice, České Budějovice, dětské oddělení, omezení, lékaři, lékař, pacient, Nemocnice České Budějovice

Dětská pohotovost bude zítra v omezeném provozu, chybí lékaři  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.