Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Připomenutí 17. listopadu roku 1989 přinese na náměstí a do jeho okolí několik akcí

Průvod, videomapping, projížďky po zapomenutých místech nebo koncert. To je jen výčet z programu, který v neděli proběhne na náměstí a v jeho okolí. Lidé si tam budou moci připomenout události 17. listopadu roku 1989.

V den výročí sametové revoluce a oslav 30 let svobody a demokracie vzlétne z náplavky pod Dlouhým mostem "Republika". Jednat se bude o unikátní balón, který povznese v Českých Budějovicích k nebesům ty nejkrásnější symboly naší vlasti - státní vlajku a českého lva.

Program pak bude pokračovat v půl páté na křižovatce Zátkova nábřeží a ulice Dr. Stejskala před Zlatým mostem, kde si lidé s improvizovaným sborem společně zazpívají. Krátce před čtvrt na šest se pak průvod za zvuku zvonů z Černé věže přesune na náměstí.

Tam vystoupí například skupina Oceán, na události roku 1989 zavzpomínají pamětníci a celý program ukončí v devět hodin videomapping.

Zájemci budou moci po celý víkend využít i sametovou linku, která se vydá na okružní jízdu. Zastaví se například na místě bývalé sochy Klementa Gottwalda na sídlišti Šumava, ale také na Sadech, kde pamětníci zavzpomínají na lidský řetěz, který vznikl jako symbol sounáležitosti Budějčáků. Na projížďky je ale nutná rezervace na webovkách sametovalinkamhd.cz.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky rozsviťme demokracii, víkend, České Budějovice, akce, video mapping, Sametová revoluce, koncert, Český lev, Klement Gottwald, Dlouhý most, Zlatý most, Černá věž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

17,11,1989 zemřela demokracie . AT ŽIJE SOUDRUH KOMUNISMUS

Sobota, 16. listopadu 2019, 13:31Odpovědět

Připomenutí 17. listopadu roku 1989 přinese na náměstí a do jeho okolí několik akcí  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.