Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Lidé se sešli u Jihočeského divadla, aby si připomněli 17. listopad 1989

Stovky lidí se dnes v půl páté sešly před budovou Jihočeského divadla. Důvod byl jediný – oslavit Den boje za svobodu a demokracii. Na podiu před divadlem zaznělo několik známých písní. V symbolický čas 17:11 pak lidé vyrazili ulicí Dr. Stejskala směrem na náměstí.

Lidé se na náměstí přesunuli za zvuků zvonů z Černé věže, kde pod bustou T. G. Masaryka zapálili svíčku. Na podiu na náměstí vystoupí ve tři čtvrtě na osm pamětnicí. Lidé mezitím zapálenými svíčkami pod bustou tvoří nápis Demokracie.

Aktuálně je na náměstí zhruba tisícovka lidí. Program v osm hodin pokračuje koncertem skupiny Oceán a zakončí  ho videomapping.

Záštitu nad akcí převzalo Jihočeské divadlo a jeho Ateliér 3D. Partnery byli Milion chvilek pro demokracii, Jihočeská univerzita a občané Českých Budějovic. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky 17. listopad 1989, České Budějovice, připomenutí, Jihočeské divadlo, Den boje za svobodu a demokracii, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, Tomáš Garrigue Masaryk, divadlo, Milion Chvilek, Jihočeská univerzita v Českých Budějovi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

KDYBY NE soudruhů z KSČ tak nemáte kde bydlet . Dnes Nemáte kde bydlet jelikož ten BYT zadara vám nikdo NEDÁ . Kdyby NE VEPŘÍNŮ , KRAVÁNŮ , SLEPIČÁREN ..... TAK neMÁTE TEHDÁ CO jíst . Dnes jíte tř. ZKAŽENÉ POLSKÉ MASO VYDÁVANÉ ZA NAŠE. Kde je vepřín vletech u písku ? ZBOURÁN !!!!! Místo něj tam stojí PSEUDOKONCENTRÁK .... .

Pondělí, 18. listopadu 2019, 07:13Odpovědět

FOTO: Lidé se sešli u Jihočeského divadla, aby si připomněli 17. listopad 1989  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.