Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po dvou gólech Babky veze Motor z Poruby výhru

Motor vyrazil do Poruby bojovat proti třetímu týmu tabulky. Českobudějovický celek měl povětšinu zápasu střeleckou převahu, na góly ale bylo dlouho vyrovnáno 1:1. Poté se v rozmezí pouhé minuty dvakrát prosadil Jakub Babka, z toho jednou v oslabení, a přisoudil tak Jihočechům do tabulky další tři body. Budějovický útočník mohl v závěru přidat i třetí branku, hattrick však nakonec nezkompletoval. I přesto Motor odjel s výhrou 3:1 a se třemi body do tabulky.

V prvních minutách zápasu nabídly oba týmy ostravským divákům hned několik zajímavých šancí. Domácího Dolejše prověřili Holec, Novák, Pýcha i Veselý. Na opačné straně ledové plochy zase zkoušeli štěstí Obdržálek, Sikora, Hudeček a Zdeněk. Skóre zápasu nakonec otevřel až v čase 10:42 Jan Veselý a poslal tak do vedení hostující celek. Náskok Budějovických mohl být po chvíli smazán, Káňa totiž v patnácté minutě dorazil puk do Kloučkovy brány. Rozhodčí ale po poradě gól neuznali. V útoku se poté objevili ještě Sikora s Káňou, jejich akce ale úspěšné nebyly. A do přestávky už se netrefil ani Motor. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 0:1.

I ve druhé periodě pokračovaly týmy stejným stylem – hrou nahoru dolů. Poruba pak sice hrála dvakrát v početní výhodě, ale zužitkovat to nedokázala. V jednatřicáté minutě zamířil pro změnu na trestnou lavici Káňa, jen po pár vteřinách ho však následoval i budějovický Endál. Ani hra 4 na 4 nicméně žádnou změnu nepřinesla. Porubským se však přeci jen povedlo vyrovnat. Radost domácího mužstva zařídil v čase 36:51 kapitán Jiří Zdeněk, když ve vlastním oslabení dorazil do brány Dundáčkův pokus. Další gólovou šanci poté už nikdo nestihl, před poslední třetinou tak zůstal stav srovnaný.

Koncovka byla o poznání nervóznější. Ve třiačtyřicáté minutě dokonce došlo k menší potyčce za Dolejšovou klecí. Na obou stranách navíc sudí museli několikrát vylučovat. Situaci však lépe zvládli hosté. V čase 47:51 přidal při oslabení druhý budějovický gól Jakub Babka. A jen o pár chvil později mohli hráči Motoru zvedat ruce nad hlavu potřetí. Zhruba po minutě opět skóroval Jakub Babka. Toto vedení už si Motor pohlídal, Ostravany nepustil k žádné nadějnější akci. Budějovice si tak mohou připsat další tři body a upevnily své místo na čele prvoligové tabulky.

HC RT TORAX Poruba – ČEZ Motor Č. Budějovice 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 37. Zdeněk (Dundáček, Kanko) – 11. J. Veselý (Prokeš), 48. Babka, 49. Babka (J. Veselý, Suchánek). Rozhodčí: Gančarčík, Cabák – Ondráček, Kučera. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 13:34. Zblokované střely: 15:12. Vhazování: 27:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Poruba: Dolejš – Pastor, Dundáček, Slavík, Husák, Dluhoš, Rudl – Kanko, Zdeněk, J. Káňa – Szturc, M. Hlinka, Obdržálek – Sikora, Hudeček, Ďurač – Nejezchleb, T. Jáchym, Špaček.

Motor: Klouček – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Allen, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – Babka, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, J. Kloz, Beránek – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Endál.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Poruba, zápas, Madeta Motor České Budějovice, HC RT Torax Poruba, Jan Veselý, Jiří Zdeněk, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvou gólech Babky veze Motor z Poruby výhru  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.