Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čáp neodletěl do teplých krajin. Pomoc ale podle zoo nepotřebuje

Neodletěl do teplých krajin, ale zůstal u nás. Řeč je o čápovi, který se v těchto dnech pohybuje na louce o Globusu v Budějcích. Jeho odchyt ale není nutný. Jihočeská zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou o ptákovi ví, je zdravý a v lokalitě si úspěšně hledá potravu.

„Prosíme, nevolejte kvůli čápovi, který se pohybuje na poli (louce) u Globusu v Českých Budějovicích. Již delší dobu ho monitorujeme a víme o něm," píše zoologická zahrada na svém Facebooku. Reaguje tak na četné telefonáty lidí, kteří upozorňují na čápa, který by už v tuto chvíli měl být v teplých krajinách.

Podle zoo jde o zdravého čápa, který se pohybuje na více místech v okolí Budějc a hledá si potravu. „A to velmi úspěšně, protože je v dobré kondici. I proto ho nebudeme a ani nemůže odchytávat,“ komentuje zoo.

Mladý čáp se měl vylíhnout letos v Čejkovicích. Se svými rodiči do teplých krajin neodletěl, i přesto ale není sám. Podle zoo je takových jedinců více. „Tohoto čápa poznáte podle černého plastového kroužku na noze s označením CZP, CE265,“ vysvětluje zahrada.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou

Štítky čáp, Globus, Jihočeská zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou, pomoc, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čáp neodletěl do teplých krajin. Pomoc ale podle zoo nepotřebuje  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.