Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějce posílí od začátku adventu svoz odpadu

Společnost FCC České Budějovice posílí při adventu a o Vánocích svoz separovaného odpadu a svoz odpadkových košů v centru krajského města. Častější svoz začne se zahájením adventního období. Vánoční stromky bude firma od popelnic svážet od 2. ledna do 18. února 2020, pak je možné stromky odnést do sběrného dvora.

Vánoční stromky by měli lidé odkládat buď u míst na separovaný odpad, nebo u kontejnerů na komunální odpad. Při vánočních svátcích se bude odpad svážet tak, jak jsou lidé zvyklí, mezi šestou hodinou ráno a desátou hodinou večer. „Z provozních důvodů se však může stát, že se svoz uskuteční v jinou denní hodinu, než bývá obvykle. Proto prosíme občany o shovívavost, odpad bude v určený den zcela jistě odvezen,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Firma FCC České Budějovice posílí při adventu a Vánocích svoz nádob na plast, papír i sklo, zejména na sídlištích. To, jak jsou nádoby plné, bude monitorovat a kontejnery operativně vyvážet. „Posílený bude také svoz odpadkových košů v centru města a na náměstí Přemysla Otakara II. Častější svoz začne s adventem a bude trvat až do svátku Tří králů,“ uvedla mluvčí firem FCC v České republice Kristina Jakubcová.

Vánoční stromky, které lidé po Novém roce vyhodí, by měli položit vedle popelnic, ne dovnitř. Firma je bude vozit do sběrného dvora, kde se budou hromadně štěpkovat. Takto získaný materiál poslouží zejména jako součást biomasy pro výrobu tepla; štěpky, které takto nelze využít, pak jako technologický materiál pro rekultivaci kalojemů, uvedla Jakubcová.

Autoři | Foto Kristina Jakubcová

Štítky odpady, správa, Vánoce, České Budějovice, odpad, advent, vánoční stromek, Ivo Moravec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce posílí od začátku adventu svoz odpadu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.