Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Graffiti Karla Gotta v Budějcích zničil neznámý vandal. Autor slíbil malbu opravit

Vlnu pohoršení vyvolal neznámý vandal, který před několika dny poničil graffiti obraz zesnulého zpěváka Karla Gotta, který v Budějcích na konci listopadu vytvořil umělec Jack Reyes. Přes obličej zpěvákovi nakreslil tmavě zelený kříž a přemaloval i jeho jméno.

„Je mi smutno z dnešních lidí... Jen ze všeho brát a vše ničit,“ napsal Martin K., „Zrovna v neděli jsme šli kolem a koukali jsme, jaká je to nádhera. Tohle je na zabití,“ komentoval fotku zničeného graffiti Tomáš T.

Zničený portrét zpěváka Karla Gotta, který zemřel loni 1. října, vyvolal na sociálních sítích velkou vlnu odporu. Sám autor se o zničeném díle dozvěděl v pondělí večer. „Ten, kdo to udělal, je pro mě nula. Být jím, tak se stydím a propadnu se hanbou. To jen potvrzuje hodnoty dnešní doby, lidé si opravdu neumí vážit ničeho a nic jim není svaté,“ napsal na Facebook.

Zničené dílo na zdi, která je v Budějcích pro graffiti určená, ale dlouho nebude. Autor obrazu slíbil, že portrét předělá. „Slibuju, že co nevidět to dojdu předělat, i to vedle, aby to tam bylo zpět,“ reagoval umělec.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Jack Reyes

Štítky graffiti, sprejer, malba, umění, Karel Gott, České Budějovice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Graffiti Karla Gotta v Budějcích zničil neznámý vandal. Autor slíbil malbu opravit  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.