Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Neznámý „umělec“ posprejoval fasádu domu, policie pátrá po svědcích

Policisté z Budějc pátrají po osobách z kamerového záznamu, které by mohly pomoci s objasněním případu poškození cizí věci. Neznámý vandal totiž začátkem prosince posprejoval fasády domů v České ulici.

K činu mělo dojít 7. prosince kolem druhé hodiny ráno v ulici Česká. „Neznámý pachatel nastříkal na fasádu domu číslo popisné 62 černou, stříbrnou a bílou barvou nečitelný nápis o rozměru 150 x 550 centimetrů, dále pak na fasádu domu číslo popisné 64 nastříkal další nečitelný nápis o rozměru 75 x 50 centimetrů. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, dosáhla výše 7 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Policisté zajistili záznam z kamer, na kterém jsou zachyceny dvě osoby - muž a pravděpodobně žena, které by mohly policistům pomoci případ objasnit.

„Muž byl oblečený do dlouhých kalhot světlé barvy a do tmavé péřové bundy. Měl zimní čepici tmavé barvy, na nohou černobílé boty a na zádech batoh tmavě šedé barvy. Druhá osoba je s největší pravděpodobností žena, která měla oblečenou zimní bundu světlé barvy, světlé dlouhé kalhoty a tmavé zimní kotníkové boty. Na hlavě měla nasazenou čepici s předním kšiltem světlé barvy. Na zádech nesla batoh tmavé barvy a přes rameno měla zavěšenou tašku černé barvy,“ dodala mluvčí.

Pokud osoby poznáváte, kontaktujte policisty na čísle 974 226 700 nebo přímo na lince 158.

Ohodnoť článek

Foto pcr.cz

Štítky vandal, sprejer, policie, České Budějovice, dům, fasáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý „umělec“ posprejoval fasádu domu, policie pátrá po svědcích  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.