Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V loňském roce lidé v MHD ztráceli klíče, peněženky i gramofonové desky

Mobilní telefony, peněženky, klíče, ale i gramofonové desky nebo francouzské berle. To všechno zapomínali lidé v loňském roce v autobusech městské hromadné dopravy. Oproti roku 2018 počet zapomenutých předmětů vzrostl o více než polovinu.

Prvenství v podobě nejčastěji ztraceného předmětu drží mobilní telefony, kterých bylo nalezeno a poctivými nálezci odevzdáno 30 kusů. Druhým pro rok 2019 nejčastěji ztraceným předmětem jsou klíče, kterých bylo nalezeno 22 svazků. Pomyslnou bronzovou medaili získaly peněženky, kterých českobudějovický dopravní podnik zaevidoval 21 kusů.

Vysoké číslo bylo rovněž zaznamenáno u vaků na tělocvik, kterých bylo ve vozech MHD ponecháno 18 a hodinek, které v roce 2019 zapomnělo ve vozech MHD osm lidí. Mezi kurióznější nálezy lze řadit gramofonové desky, kaleidoskop či francouzské berle, bez kterých opustili vůz MHD hned dva lidé.

Nejvíce předmětů bylo nalezeno na lince číslo 3 s počtem celkem 32 kusů, na lince číslo 5, kde bylo zaznamenáno 22 nalezených předmětů a na lince číslo 9, odkud se v roce 2019 dostalo do depa dopravního podniku hned 16 zapomenutých předmětů.

Ztráty a nálezy jsou od roku 2013 shromažďovány přímo v Dopravním podniku města Českých Budějovic na Novohradské 40. Jejich seznam je pravidelně aktualizován na stránkách dopravního podniku, díky čemuž se okolo 50 procent nalezených předmětů vrátí zpět ke svým původním majitelům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj Dopravní podnik města České Budějovice

Štítky ztráty, nálezy, MHD, autobus, České Budějovice, městská hromadná doprava, peněženka, gramofonová deska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V loňském roce lidé v MHD ztráceli klíče, peněženky i gramofonové desky  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.