Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sokolský ostrov se dočká úprav, město plánuje komplexnější využití

Sokolský ostrov by měl v příštím roce dostat nový kabát. S novým záměrem města by měl ale skončit provoz oblíbené pojízdné kavárny Coffee on the Go, která lidem slouží převážně v letních měsících. Nad kavárnou visel velký otazník už v loňském roce. Město nakonec smlouvu se stávajícím nájemcem prodloužilo.

„Určitě se veřejným prostorem budeme zabývat jako celkem. Pojízdná kavárna má smlouvu o pronájmu plochy ještě na celý rok. Od příštího roku plochu nabídneme uchazečům, od kterých budeme chtít předložení komplexnějšího využití. Podle toho posoudíme, komu tento prostor pronajmeme,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Bouzek.

Na celou oblast soutoku (Háječek, nábřeží u Železné panny a Sokolský ostrov) bude dělat město soutěž. V plánu je například vysázení nových stromů nebo oprava rozbitých laviček. Přesná podoba je ale zatím ve hvězdách. K celé věci se ještě musí vyjádřit útvar hlavního architekta a odbor územního plánování. 

Oprav a nového majitele by se měly dočkat i toalety, které přejdou ze správy domů na město. „Uvažovalo se o tom, že by je mohla provozovat kavárna Vlna. Sloužily by pro hosty této kavárny a i veřejnosti. Tento záměr je ale zatím v řešení,“ řekl Bouzek

Město chce záměr představit během letošního roku. Nepočítá ale s žádnými stavební zásahy, které by na Sokolském ostrově zůstaly natrvalo. Počkáme až budeme mít k dané lokalitě podrobné záměry a vizualizace, abychom s tímto územím mohli nějak rozumně naložit,“ dodal Bouzek. 

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Sokolský ostrov, České Budějovice, revitalizace, kavárna, Tomáš Bouzek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolský ostrov se dočká úprav, město plánuje komplexnější využití  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.