Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Budějcích se pohybuje podvodník, který vybírá peníze za výměnu vodoměru. Nejde o našeho pracovníka, varuje Čevak

V Českých Budějovicích se objevil vynalézavý podvodník. Vydává se za pracovníka společnosti Čevak a pod záminkou výměny vodoměru si nechává za tuto službu zaplatit. Společnost ale upozorňuje, že se nejedná o jejich zaměstnance.

Na společnost Čevak se obrátilo několik obyvatel Budějc s tím, že je navštívil údajný zaměstnanec jejich firmy. Ten přichází s tím, že jde vyměnit vodoměr. „Včera nás oslovila paní z Českých Budějovic, že jí tento člověk přišel vyměnit vodoměr a chtěl za to inkasovat 500 korun. Naštěstí obyvatelka ho do domu nevpustila a na pomoc si přivolala svého vlčáka,“ přibližuje jednu ze situací mluvčí Čevaku Jitka Kramářová. „Je možné, že tuto historku zkoušel podvodník u více lidí, my však víme pouze o případech, kdy se na nás naši odběratelé obrátili,“ doplňuje.

Podle společnosti jsou odběratelé na výměnu vodoměrů vždy upozorněni dopředu. Každý člověk si navíc může ověřit, jestli je opravdu čas jeho vodoměr měnit. „Každý vodoměr je opatřen plombou, na které je číslo značící rok instalace. Od tohoto čísla se pak odvíjí šestiletá lhůta pro výměnu vodoměru,“ vysvětluje mluvčí.

Ověřit si lidé taky mohou, jestli se opravdu jedná o zaměstnance společnosti. Podle mluvčí jezdí většina zaměstnanců ve viditelně označených autech s logem firmy, nosí také firemní oblečení a jejich povinností je prokázat se průkazem s fotografií. „Pokud mají lidé stále pochybnost, mohou se obrátit na linku 800 120 112, kde jim sdělí, zda je dotyčný skutečně naším zaměstnancem,“ dodává Kramářová.

Lidé by měli zpozornět hlavně v momentě, kdy po nich bude dotyčný na místě požadovat peníze. Zaměstnanci společnosti podle Kramářové finanční hotovost nikdy nevybírají. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, vodoměr, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích se pohybuje podvodník, který vybírá peníze za výměnu vodoměru. Nejde o našeho pracovníka, varuje Čevak  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.