Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Knihovna na Lidické bude do poloviny června zavřená

Čtenáři navštěvující knihovnu na Lidické musejí počítat s omezením. Kvůli rekonstrukci přízemí stávající budovy bude knihovna pro veřejnost uzavřena od 23. března minimálně do poloviny června. Během této doby bude zajišťovat půjčování knih a časopisů knihovna Na Sadech. Její provoz zůstává beze změn.

Pro rekonstrukci přízemí současné knihovny je nutné udělat řadu opatření. Přestěhovat se musí přibližně 100 tisíc knih, je nutné vystěhovat skladové prostory v přízemí knihovny, výpůjční pult i kanceláře. Některé kroky jako například stěhování fondu probíhají od února do března za běžného provozu a čtenářů se dotknou jen minimálně drobnou změnou otevírací doby. 

„Snažíme se, aby stavební úpravy minimálně omezily naše čtenáře, a proto zavřeme knihovnu pouze na nezbytně nutnou dobu. Během ní bude zajištěn náhradní provoz a částečné půjčování fondu v knihovně Na Sadech,“ sdělil ředitel knihovny Ivo Kareš.  

Mimo provoz bude knihovna na Lidické pro veřejnost do poloviny června. Čtenáři si po tuto dobu budou moci od 1. dubna některé knihy a časopisy z fondu knihovny Lidická půjčovat v knihovně Na Sadech.  Na Lidickou (do improvizovaných výpůjčních prostor) se budou moci čtenáři vrátit pravděpodobně v polovině června. Půjčování pak bude zajištěno ve 2. patře budovy na Lidické. Jednotlivá oddělení (hudební, periodika, regionální) a studovny by čtenářům měly být k dispozici také od poloviny června. K dalšímu uzavření dojde na podzim, kdy bude probíhat zařizování interiérů, stěhování fondu a další dokončovací práce.  V nových prostorách by knihovna měla začít fungovat od ledna příštího roku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto

Štítky knihovna, omezení, rekonstrukce, Lidická, České Budějovice, Na Sadech, kniha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovna na Lidické bude do poloviny června zavřená  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.