Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Do budějckého babyboxu někdo odložil holčičku. Dostala jméno Viola

Do budějckého babyboxu někdo dnes před šestkou hodinou ráno odložil holčičku. Dostala jméno Viola. Jedná se o druhou holčičku odloženou v této schránce v Českých Budějovicích a celkově letos pátou v republice.

Holčičku někdo vložil do budějckého babyboxu deset minut před šestou hodinou ráno. „Na obrázku je vidět děťátko v bílé čepičce a v bílých dupačkách s růžovým okrajem, zabalené v modré dece. Vypadá to, že má na nose malou roušku,“ uvedl zakladatel babyboxů Ludvík Hess.

Miminko si převzala do péče budějcká nemocnice. Hejtmanka Jihočeského kraje vybrala novorozené holčičce jméno Viola. Jde o druhou holčičku, která byla do babyboxu v Budějcích uložena. Celkem už speciální schránky v České republice zachránily 204 miminek.

Když do babyboxu někdo vloží dítě, zapne se vyhřívání, ventilace a s mírnou prodlevou i alarm, který upozorní personál zdravotnického zařízení. Schránky jsou umístěny tak, aby se lidé nemuseli bát, že je při odkládání dítěte někdo překvapí. Babyboxy mají ale i kritiky, kteří tvrdí, že odporují Úmluvě o právech dítěte, například právu na jméno, totožnost, státní příslušnost a právu znát své rodiče.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky Babybox, dítě, zdraví, České Budějovice, Ludvík Hess, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věra Kočová

Pane Hessi, děkujeme za realizaci babyboxů. Můj názor na kritiky je: dítě má hlavně PRÁVO NA ŽIVOT. A vy jste již pomohl mnohým.

Středa, 25. března 2020, 10:41Odpovědět

Do budějckého babyboxu někdo odložil holčičku. Dostala jméno Viola  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.