Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Farmářské trhy budou nově i v Žižkárně. Začínají už tuto neděli

Milovníci farářských trhů a lokálních výrobků a potravin mohou jásat. Nejenže se tento týden díky postupnému uvolňování vládních nařízení vrací oblíbené trhy na Piaristické náměstí, nově si mohou lidé zajít pro něco dobrého také do Žižkových kasáren.

„S touto myšlenkou si pohráváme už od samotného založení Žižkárny. Velké plochy k tomu přímo vybízejí. Díky zkušenostem, které nám předala paní Kalistová z Trhu U Vrby, byla naše myšlenka hned jasnější a začali jsme plánovat první trhy na letošní jaro. Bohužel přišla současná situace a my nevěděli, zda budeme vůbec moct začít,“ popisuje prvotní myšlenky trhů Jan Mádl, který stojí za Žižkárnou.

Díky postupnému uvolňování vládních nařízení se ale mohou od tohoto týdne farmářské trhy za dodržení určitých podmínek, konat. Právě proto si budou moct lidé už tuto neděli zajít nakoupit k místním farmářům a trhovcům i do prostor Žižkárny.

„Vzhledem k tomu, že jsme s tímto termínem nepočítali, nebudou trhy přesně podle našich představ, ale chceme touto cestou pomoct místním trhovcům zvládnout aktuální situaci,“ doplňuje jedna z organizátorek Pavla Heyduková.

Trhy by se měly konat každou neděli od půl 8 ráno. Co vše bude v Žižkárně k prodeji organizátoři ještě ladí, těšit se podle nich ale lidé mohou na obvyklou nabídku produktů, které se na trzích prodávají.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Trhy v Žižkárně

Štítky farmářské trhy, Trhy v Žižkárně, Žižkárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farmářské trhy budou nově i v Žižkárně. Začínají už tuto neděli  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.