Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Sportovky vyroste parkovací dům, hotovo by mělo být za dva roky

Parkování v Budějcích je samostatnou kapitolou a najít občas místo je o nervy. Město se proto rozhodlo, že u Sportovky postaví parkovací dům, který by měl nabídnout minimálně 450 míst ke stání. Výběrové řízení bude poprvé v historii probíhat metodou Design & Build. Znamená to, že dodavatel projektu bude zároveň i zhotovitelem stavby. Řidiči by se parkovacího domu mohli dočkat v roce 2022.

Výběrové řízení na zhotovitele by mělo být vypsáno v druhé polovině letošního roku. Kapacita domu by měla začít na 450 parkovacích místech. Číslo ale není konečné. Město se také poprvé v historii pustí do metody Design & Build, která by měla výstavbu značně urychlit. 

„Tuto metodu jsme vybrali, protože se na určitý druh staveb hodí. Parkovací dům je jednoduchá stavba a umíme si představit, jak by měl v exteriéru vypadat. I proto jsme se pro ni rozhodli. V projektové dokumentaci budeme požadovat 3D model stavby, včetně modelu pro správu budovy,“ popsal náměstek primátora Viktor Lavička.

V rámci výstavby parkovacího domu se ale také bude řešit otázka dopravy. „Součástí tohoto projektu bude i řešení silnice v ulici Volejbalistů. Bude nutné vyřešit i otáčení a parkování autobusů v případě akcí pořádaných v hale. Parkovací dům bude napojen na parkovací systém statutárního města České Budějovice, včetně propojení na dopravně informační a řídící centrum města,“ dodal Lavička

V domě se počítá také se sociálním zařízením a výtahem. Město si od výstavby parkovacího domu slibuje větší komfort pro veřejnost. Předpokládaná cena zakázky je 145 milionů korun. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky parkovací dům, Sportovní hala, České Budějovice, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Sportovky vyroste parkovací dům, hotovo by mělo být za dva roky  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.