Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Trasa linky 13 bude v obci Srubec prodloužena, obsluhovat bude lokalitu Na Štětkách

Od 1. června se obyvatelé obce Srubec dočkají prodloužení linky 13, která bude nyní obsluhovat i místní lokalitu Na Štětkách. Z iniciativy obce bylo zde, v Hodějovické ulici, vybudováno nové autobusové obratiště, a to včetně zázemí pro řidiče budějovického dopravce.

„Splnila jsem svůj slib občanům lokality Na Štětkách, kteří už ani nedoufali, že se zastávky MHD dočkají. Jsem velice ráda, že se nám podařilo vybudovat točnu Na Štětkách. Konečně nebudou děti chodit pěšky přes jeden kilometr na zastávku MHD,“ řekla starostka obce Srubec Lenka Malá.

K celé situaci se kladně vyjádřil i ředitel a předseda představenstva Slavoj Dolejš. „Kdybych měl obcím na Českobudějovicku vystavit známku za přístup k řešení obsluhy jejich území MHD, tak by to celkově byla jednička a na Srubci určitě dvakrát podtržená,“ uvedl s úsměvem Dolejš

Co se týká provozu, nově vzniklou zastávku Srubec, Na Štětkách bude obsluhovat přibližně polovina spojů linky 13. Ostatní budou končit na návsi v zastávce Srubec, Točna jako tomu byli lidé doposud zvyklí. 

Spoje obsluhující lokalitu Na Štětkách nebudou ve směru z Českých Budějovic zastavovat v zastávce Srubec, Točna. Z toho důvodu bude pro výstup na návsi nutné využít zastávku Srubec, Náves. V opačném směru, do Českých Budějovic, budou zastávku Srubec, Točna obsluhovat veškeré spoje bez výjimky.

Ve směru na nově vzniklou konečnou zastávku bude trasa vedena z Ledenické ulicí Hodějovická. Ve směru do Českých Budějovic ulicemi Hodějovická, Zborovská a Ledenická. Z tohoto důvodu bylo původně jednosměrné dopravní značení ulic nutné změnit a přizpůsobit nové dopravní situaci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto dpmcb.cz

Štítky MHD, České Budějovice, spoj, Srubec, městská hromadná doprava, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trasa linky 13 bude v obci Srubec prodloužena, obsluhovat bude lokalitu Na Štětkách  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.