Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějovický Majáles vyvrcholil závěrečným průvodem. Králem se stal Jakub Vaculík

Závěrečným průvodem dnes vyvrcholil pětidenní Budějovický Majáles. Zatímco v minulosti byl průvod okázalou oslavou festivalu, letos byla akce kvůli omezení související s koronavirem výrazně komornější. Zúčastnila se jí přibližně stovka zástupců škol. V minulých letech v průvodu po Českých Budějovicích chodilo i několik tisícovek studentů.

Změnila se i trasa, kterou účastníci absolvovali. V minulých letech pravidelně chodili centrem města a nevynechali ani náměstí Přemysla Otakara II. Letos pořadatelé připravili kratší verzi, která z parku v Dukelské ulice zamířila po nábřeží na Sokolský ostrov.

„Byla to první větší kulturní akce, která se ve městě po koronaviru uskutečnila," řekl k celému majálesu za pořadatele Jakub Raus. Organizátoři kvůli různým omezením spojených s koronavirem zásadně změnili dramaturgii festivalu. Většina akcí se uskutečnila on-line. „Překvapilo nás, jak velký zájem o streamy byl. Na podobných akcí v minulých letech nebylo naživo tolik lidí, jako jich je nyní sledovalo v přenosech," uvedl Raus. Dodal, že streamy pravidelně vidělo v přímém přenosu několik stovek zájemců.

Podle něj je to i možný trend do budoucnosti. Organizátoři nevylučují, že v příštích ročnících ponechají určitou část produkce v on-line režimu. „Navíc nám to může někdy i usnadnit práci. Při českobudějovickém majálesu nám v posledních letech vždy pravidelně prší. V případě špatného počasí bychom tedy mohli některé akce přenášet streamem, což by bylo pro diváky atraktivnější, než kdyby museli vystoupení sledovat v dešti," řekl Raus.

Štítky Budějovický Majáles, průvod, studenti, školy, COVID-19, České Budějovice, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Majáles vyvrcholil závěrečným průvodem. Králem se stal Jakub Vaculík  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.