Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Most u Netřebic čeká poslední uzavírka. Řidiči přes něj čtyři dny neprojedou

Poslední úplná uzavírka čeká v následujících čtyřech dnech most u Netřebic. Ten silničáři opravují kvůli sesuvu půdy, ke kterému v předchozích měsících kvůli intenzivnímu provozu došlo. Most na silnici u Netřebic vede k hranicím s Rakouskem.

Během uzavírky silnice I/3 dojde na mostě k demolici provizorní železobetonové římsy, včetně záchytného systému na mostě a předmostí. „Odstraněno bude pažení mezi první a druhou etapou stavby, následně dojde k doplnění konstrukčních vrstev v předpolí vozovkové konstrukce. Pod zdemolovanou římsou bude napojen izolační systém, včetně doplnění ochrany izolace litým asfaltem a položení vozovkového souvrství na mostě a v předmostí. Instalace protidotykových zábran v místě mostní římsy nad železniční tratí bude probíhat v průběhu uzavírky,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek. Za opravu zaplatilo ŘSD necelých 25 milionů korun bez DPH.

Úplná uzavírka bude trvat od pátku 23. října do úterý 27. října. Po jejím skončení budou na mostě probíhat dokončovací práce, které by měly být hotové na konci týdne. „Ke kompletnímu obnovení dopravy bez omezení následně dojde během posledního říjnového víkendu tohoto roku,“ dodal Koloušek.

Objízdné trasy budou po dobu úplné uzavírky stejné, jako při předchozích omezeních. Pro automobily do 3,5 tuny je objížďka vedena od Českých Budějovic přes Velešín, Velešín Nádraží, Markvartice, Zubčice, Kaplici Nádraží. Ve směru od Dolního Dvořiště bude doprava vedena přes Kaplici Nádraží, Výheň, Dlouhou a Velešín. Doprava nad 3,5 tuny bude vedena v obou směrech přes Český Krumlov.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto čtenář Budějcké Drbny

Štítky Ředitelství silnic a dálnic, Netřebice, most, oprava, Rakousko, Velešín, Kaplice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most u Netřebic čeká poslední uzavírka. Řidiči přes něj čtyři dny neprojedou  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.