Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na zimní údržbu města bude dohlížet pět velkých sypačů. Připraveny jsou i dvě čtyřkolky

Pomalu ale jistě se blíží čas, kdy je nutné mít připraveno vše na zimní údržbu silnic a chodníků ve městě. Ve skladech FCC je připraveno přes tisíc tun soli a 300 tun písku a štěrkové drti. Údržbu zajišťuje od 1. listopadu až do konce března společnost FCC.

Společnost FCC, která pro město zimní údržbu zajišťuje, má na skladech připraveno 1200 tun soli, 300 tun písku a 300 tun štěrkové drti. Tu používá pro posyp chodníků místo písku. „Změna inertního posypu chodníků z písku na štěrkovou drť vyšla ze zkušeností s údržbou v předchozích zimních obdobích. Při opakovaném spadu sněhu nebo při náhlém poklesu teploty za deště zůstal písek na chodnících zalitý v souvislé vrstvě ledu a chodníky pak byly neschůdné. Štěrková drť je jako posyp efektivnější,“ vysvětlil náměstek primátora Ivo Moravec.

Zimní údržbu bude ve městě zajišťovat 5 velkých silničních sypačů, osm menších sypačů, které se používají na páteřní chodníky, cyklostezky a ostatní komunikace, a šest chodníkových speciálů. O chodníky v centru města a na náměstí se budou starat dvě čtyřkolky. 

Vozidla s kamerami a zařízení GPS

Pohotovost zařizuje po celou sezonu celkem sedm dispečerů. V terénu situaci monitorují dvě dispečerská vozidla, která jsou vybavená kamerami se záznamem. Všechna vozidla údržby mají navíc nainstalované GPS se schopností rozeznat, jakou činnost vozidlo vykonává. „Díky tomu má společnost vždy aktuální přehled, jak je plněn stanovený plán trasy, lze také okamžitě reagovat na případnou mimořádnou situaci,“ uvedla mluvčí společnosti FCC Kristina Jakubcová.

Ohodnoť článek

Foto FCC, České Budějovice

Štítky zima, údržba, město, České Budějovice, chodník, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

zase FCC to do tý práce zase nedojedu v čas a MHD bude mít kvůli FCC zpoždění fakt díky ..

Neděle, 1. listopadu 2020, 18:42Odpovědět

Na zimní údržbu města bude dohlížet pět velkých sypačů. Připraveny jsou i dvě čtyřkolky  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.