Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stánek ve Stromovce otevře už v pátek. Kromě občerstvení nabídne i piknikové koše a vybavení na sport

Počasí venku k procházkám a piknikům neláká, i přesto ale Budějčáci mají dobrý důvod proč ven vyrazit. Už v pátek se totiž otevře dlouho očekávaný stánek s občerstvením v parku Stromovka. Kromě jídla a pití bude nabízet také piknikové koše, suroviny na grilování a k zapůjčení bude také sportovní vybavení.

Podle původních plánů měl začít stánek v lesoparku Stromovka fungovat už na konci dubna. Otevření se ale posunulo až na tento pátek. „První týden pojmeme jako zkušební provoz, kdy chceme zjistit, jestli naše nabídka lidem vyhovuje a o co se nejvíce zajímají. Určitě budeme prodávat pikador, zapečené panini a bagety, polévky a o víkendech budeme grilovat různé dobroty. Co se týče piva, chtěli bychom mít vždy dvě značky, každý týden budeme nabízet jeden z místních lokálních pivovarů,“ přiblížil nový provozovatel Petr Milehner.

V nabídce podle něj budou také piknikové koše nebo suroviny na grilování. Na své si ale přijdou i milovníci sportu. Ve stánku si totiž bude možné zapůjčit badminton, petanque, míč nebo discgolf.

Stánek by měl být otevřený každý den, od května do října vždy od 9 do 21 hodin, v pátek a v sobotu v létě i do 22 hodin.

Provozovatele vybrala radnice na základě několika kritérií. Rozhodující byla například nabídnutá výše měsíčního nájmu nebo celkový koncept. „Provoz reflektuje ochranu životního prostředí. Samozřejmostí bude používání vratných kelímků, třídění odpadu nebo využití zbytků v kompostéru,“ zdůraznil náměstek primátora Tomáš Bouzek.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky Stromovka, stánek, občerstvení, piknikový koš, Tomáš Bouzek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stánek ve Stromovce otevře už v pátek. Kromě občerstvení nabídne i piknikové koše a vybavení na sport  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.