Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Průvodem historickým centrem města vyvrcholil týdenní festival Budějovický Majáles

Závěrečným průvodem s účastí několika tisícovek studentů dnes v Českých Budějovicích vyvrcholil festival Majáles, který začal v neděli. Studenti si zvolili krále, kterým se stal Martin Tetour z Biskupského gymnázia. Průvod se po dvou ročnících, které byly poznamenány koronavirem, vrátil do obvyklé podoby bez omezení.

„V předchozích dvou letech jsme museli improvizovat. Do průvodu mohl jen omezený počet studentů z každé školy, navíc všichni museli dodržovat rozestupy. V tomto ročníku to bylo jiné a všichni se chtěli průvodu zúčastnit,“ řekla ČTK za organizátory Jarmila Kytlicová.

Průvod studentů v maskách prošel centrem města a zamířil na Sokolský ostrov. Účastníci se převlékli například za husity, farmáře a lázeňské šviháky nebo se stylizovali do témat škola ro(c)ku, cesta kolem světa a devadesátky.

Multižánrový festival letos nabídnul téměř sto bodů programu, z nichž nejvíce tvořila hudební vystoupení. Pořadatelé připravili také třeba divadelní představení pro děti. Kytlicová uvedla, že o všechny body programu byl mimořádný zájem. „Velmi mile nás to překvapilo. Zřejmě se všichni po dvou letech těšili, až bude Majáles zase bez omezení jako dřív,“ řekla. Českobudějovický Majáles patří mezi největší akce svého druhu v republice. Pravidelně jej každý rok navštíví několik tisícovek lidí.

„Organizátoři Budějovického Majálesu dbali na pohodlí a bezpečnost obyvatel Českých Budějovic dodržováním nočního klidu a v rámci prevence byli připraveni na různé krizové situace. Po každé akci byl také zajištěn úklid,“ vzkázali pořadatelé v tiskové zprávě. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Budějovický Majáles

Štítky ČR, zábava, školy, České Budějovice, festival, historické jádro města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průvodem historickým centrem města vyvrcholil týdenní festival Budějovický Majáles  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.