Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeské kluby v poháru: Do Tábora přijede Zbrojovka, Dynamo hostí Vlašim

Tři jihočeské kluby, které pokračují v cestě pohárem, už znají své soupeře. Českobudějovické Dynamo doma přivítá druholigovou Vlašim, do Tábora přijede Zbrojovka Brno. Posledním zástupcem je Soběslav, kam dorazí Karviná.

Fotbalisté Dynama si tento týden poradili s divizním Chomutovem, který porazili 5:0. Zajistili si tak účast ve 3. kole MOL Cupu. Los se konal dnes dopoledne a Budějovicím přisoudil Vlašim.

S tímto týmem se Jihočeši letos už potkali v přátelském utkání, které skončilo přestřelkou 6:3 ve prospěch Dynama. Vlašim je v současné době poslední ve druhé nejvyšší soutěži. Z tohoto středočeského města dorazil letos na Střelecký ostrov obránce David Broukal.

„Týmy z měst, která jsou od sebe vzdálené autem zhruba 110 kilometrů, změří síly na Střeleckém ostrově ve druhé polovině října. Přesný termín zatím není daný,“ informoval klub na svém webu. 

Také druholigové Táborsko bude hrát své pohárové utkání doma. Na jih Čech dorazí aktuálně šestý tým nejvyšší soutěže Zbrojovka Brno. Oba celky se v uplynulé sezoně potkávaly. První zápas vyhrálo Brno 1:0, druhé skončilo remízou 1:1.

Na 3. kolo MOL Cupu se těší také divizní Soběslav. Klub si postup vybojoval díky výhře nad Přešticemi působící ve třetí lize. Do jihočeského města přijede Karviná. Aktuálně osmý tým druhé ligy se do dalšího kola poháru dostal po výhře 2:1 ve městě Bzenec. Jihočeši krátce po rozlosování reagovali na svého soupeře příspěvkem na svém facebookovém profilu. 

„Když poprosíš Honzu Kollera, jestli by ti nenalosoval ten tým od toho kluka z Arsenalu,“ napsal správce účtu a přidal do příspěvku Tomáš Rosického a Michal Papadopulos, kteří oba strávili část kariéry v londýnském klubu.

Termíny utkání se ještě budou upřesňovat. Ve 3. kole se představí celkem 32 týmů. 

Ohodnoť článek

Štítky fotbal, česko, pohár, dynamo, táborsko, budějovice, Soběslav, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, Vlašim, Tábor, MFK Karviná, MOL Cup, Střelecký ostrov, Arsenal FC, Tomáš Rosický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské kluby v poháru: Do Tábora přijede Zbrojovka, Dynamo hostí Vlašim  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.