Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sokol Hluboká si z prvního víkendu odnáší shodné skóre 1:1 na zápasy proti Eagles Praha. O víkendu nastoupí proti Brnu

PR článek

V pátek 12.4. nastoupili hráči Sokol Hluboká k prvnímu domácímu zápasu a zvládli ho na výbornou. Eagles Praha v úvodním zápase sezony porazili vysoko 12:3.

Extraligu zahájil úvodním nadhozem náměstek hejtmana jihočeského kraje Antonín Krák, který je velkým příznivcem jihočeského sportu.

Oba týmy na nadhazovací kopec postavily své zahraniční posily. Sokol Hluboká začal zápas s Austinem Hassanim, který si za 5 směn připsal 8 SO a povolil soupeři pouze dva body. Na straně Eagles Praha, Emmanuel Herrera povolil za 4.2 směny 5 met zdarma a 9 bodů.

Sokol Hluboká skóroval hned v první směně 2 body, na které ale Eagles dokázali na začátku druhé směny odpovědět. Hlubočtí v dohrávce 3. směny dokázali udělat 5 bodů i díky tříbodovému homerunu Martina Mužíka. Eagles pohrozili až na začátku 7. směny, ale také díky skvělému výkonu nadhazovače Will Nahmense dokázali skórovat pouze jednou. Hluboká budovala svůj náskok po celou dobu zápasu a nakonec dokázala pražany přehrát 12:3. Za zmínku také stojí výkon Aleca Lemmona, který v 9. směně zaznamenal 3 SO.

Sobotní duel se přenesl do Prahy a nesl se v duchu českých nadhazovačů.

V české Extralize je zavedeno pravidlo, že 2. a 4. zápas série musí házet čeští nadhazovači, z důvodu rozvoje mladých talentů.

Domácí Eagles vsadili na bývalého reprezentanta a zkušeného českého nadhazovače Tomáše Duffka. Sokol Hluboká na kopec postavil mladého Petra Vojtu.

Domácí Eagles se rychle oklepali z vysoké prohry a na hlubockou obranu vyvíjeli tlak od začátku zápasu a první body pražané dali již ve 2. směně. Další body přidali hned ve 3. a 4. směně, kdy Hluboká kombinací met zdarma a chyb v poli "darovala" Eagles vedení 7:0. Hlubockým pálkařům se dlouho nedařilo najít recept na domácího Tomáše Duffka, až na začátku 6. směny kombinace Zhupanin a Fitzsimmon dokázala skórovat první a jediný bod v zápasu. Pomyslný hřebíček do rakve přidal Marek Slabý, který svým dvoumetrovým odpalem na plné mety stáhl hned 3 body a spečetil tak výhru Eagles 11:1.

Tento víkend čeká Sokol těžký soupeř, obhájce titulu Draci Brno. První víkendový zápas proti Drakům Brno se odehraje v pátek 19.4. od 19:00 na stadionu v Brně. V sobotu se pak můžeme od 13:00 hodin těšit na domácí zápas proti Drakům.

„Přijďte podpořit naše hráče v jejich souboji s Draky Brno! Bude to určitě skvělý zážitek nejen pro všechny fanoušky baseballového klubu Sokol Hluboká," srdečně zve předseda klubu David Šťastný.

Ohodnoť článek

Štítky basseball, hluboká nad vltavou, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokol Hluboká si z prvního víkendu odnáší shodné skóre 1:1 na zápasy proti Eagles Praha. O víkendu nastoupí proti Brnu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.