Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Temelínské infocentrum zažilo sobotu plnou kouzel

Druhý ročník Temelínského čarování přilákal k zámečku Vysoký Hrádek něco kolem sedmi set návštěvníků, kteří se mohli těšit nejen z krásného počasí, ale především ze všudypřítomných dětských úsměvů. Právě to totiž byla ta největší kouzla sobotního dopoledne.

„Tato akce je o dětech a pro děti. Jsme rádi, že jich přišlo hodně a jejich smích a křik je pro nás známkou toho, že akce se jim líbí,“ hodnotil tiskový mluvčí JE Temelín Marek Sviták.

Temelínské čarování se časově krylo se semifinálovým zápasem mistrovství světa v hokeji mezi Českou republikou a Kanadou. Organizátoři si to samozřejmě uvědomovali. „Je tady celá řada kouzelníků a já věřím, že vyšlou nějaké to kouzlo do hokejové arény do Prahy, které pomůže našim hokejistům v boji proti Kanadě,“ uvedl Sviták.

 

I přes velice atraktivní hokejový duel nenastal žádný propad v návštěvnosti. Naopak oproti loňskému premiérovému ročníku navštívilo areál informačního centra jaderné elektrárny přibližně o sto lidí více. „Dnes je tady vidět nejvíce dětí jen s maminkami, vzhledem k tomu hokeji to asi má logiku, ale i tak je tady něco kolem sedmi stovek lidí,“ informuje Marek Sviták.

Děti se rozhodně nemohly nudit. Asi největším lákadlem byla série soutěží s kouzelnickou tématikou. Děti musely postupně procházet sedmi stanovišti, na kterých je čekaly různé úkoly. Po splnění každého úkolu získal „čarodějův učeň“ jednu modrou perlu. Za sedm modrých perel pak obdržel kouzelnický glejt a titul Magus Superiorus. „Soutěže se nám osvědčily už z loňska a nebylo tak nutné je nějakým způsobem měnit. Děti si například mohly vyzkoušet chůzi po laně, hledání ztracených klíčů nebo odpovědi na čarodějnické otázky,“ uzavírá Sviták.

 

Ale ani ten, kdo nechtěl soutěžit, se nemusel nudit. Pro děti zde bylo přistaveno hasičské auto, které si mohli všichni zájemci po celou dobu akce prohlížet jak z venku tak ze vnitř, projížďky na člunu po rybníčku v parku a v neposlední řadě také celá řada vystoupení dětských uměleckých sborů. Mezi ty patřily například mažoretky z DDM Týn nad Vltavou, děti z MŠ Zliv nebo taneční soubor Poškolák z Hluboké nad Vltavou.

A jak si akci užily samotné děti? „ Moc se mi tu líbilo, hlavně chůze po laně a hasičské auto,“ rozplýval se šestiletý Matěj z Týna nad Vltavou. Chválou nešetřila ani osmiletá Anička z Hluboké: „Nejlepší bylo malování na obličej a jízda na loďce. Přijedu i příští rok.“

 

Napsal Jaroslav Pešek

Štítky magie, Vysoký hrádek, hokej, Kanada, Mistrovství světa v ledním hokeji, Jaderná elektrárna Temelín, Česko, Hluboká nad Vltavou, Týn nad Vltavou, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelínské infocentrum zažilo sobotu plnou kouzel  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.