Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dynamo si podepsalo ortel na Bazalech a s první ligou se loučí

Českobudějovičtí fotbalisté vyrazili do Ostravy s cílem udržet si teoretickou naději na udržení v soutěži i bez Jiřího Kladrubského, který se potýká se zraněním. Ačkoliv v zápase několikrát hosté vedli, nikdy vedení nedokázali udržet a z Ostravy si tak odvezli prohru 4:3, která znamená sestup do druhé nejvyšší soutěže.

Dynamo mělo vstup do utkání, který si asi nepředstavovalo. Již ve 4. minutě prohrávalo 1:0. Na levé straně si prohodil míč domácí Helešic s Foltýnem. Poté míč letěl do pokutového území Dynama a po přihrávce Šašinky zamířil přesně k levé tyči Matej Sivrič. Následně mohlo jít Dynamo do velké šance, ale Sukup skluzem zachránil Baník. Další šanci hostů zlikvidoval Pavlenka.

V 16. minutě se Dynamákům konečně podařilo vyrovnat. Richard Kalod si naběhl za obranu Baníku a přesnou hlavičkou vyrovnal na 1:1. O tři minuty později bylo pro Jihočechy ještě veseleji. Individuální akci předvedl Kalod, který poslal přihrávku na Tomáše Janotku a ten střelou z první k pravé tyči poslal Dynamo do vedení 1:2. Pro Bazaly to byl v tu chvíli obrovský šok a poloprázdné tribuny začaly pískat.

Ostrava po inkasovaném gólu zabrala a vytvořila si dvě slibné šance, které však brankou neskončily. Ve 39. minutě si udělal Pešek v obraně Baníku den otevřených dveří, když využil zaváhání Helešice. Toho následnou kličkou obešel, ale na pořádné zakončení už neměl dostatek sil. Hned o minutu později mělo Dynamo obrovské problémy ve vlastním pokutovém území. Tři gólové šance však domácí nevyužili a stav tak zůstal nezměněn.

Minutu před koncem poločasu domácí vyrovnali. Na přesný centr si naskočil Jakub Šašinka a vyrovnal tak na 2:2. V nastavení prvního poločasu ještě vyrazil Křižek střelu z přímého kopu a to bylo v první půli vše.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. V 55. minutě nevyšla Baníku ofsajdová past a kapitán Benát se řítil sám na Pavlenku. Benát zakončoval na přední tyč, ale trefil pouze konstrukci branky. V 71. minutě se ale mohlo Dynamo opět radovat z vedení. Pavlenka se pouze ohlédl za střelou Jaroslava Machovce, která zapadla přesně k jeho pravé tyči – 2:3.

Za tři minuty bylo opět vyrovnáno. Střídající Michal Frydrych vyrovnal o břevno Křížkovy svatyně, když přesně usměrnil centr z přímého kopu – 3:3. Hned o minutu později nevyšla Dynamu ofsajdová past a Zapata šel sám na Křížka, ale jeho střela šla mimo tři tyče.

Dvě minuty před koncem Baník rozhodl. Zapata šel do rychlého protiútoku, poté přenechal balon Davoru Kukecovi, který si počkal a krásnou střelou do šibenice nedal Křížkovi šanci – 4:3. V nastaveném čase se Budějčáci ještě pokoušeli vyrovnat, ale Pavlenka dvěma skvělými zákroky zabránil hostům ve skórování. Dynamo tak podlehlo Ostravě na Bazalech 3:4 a definitivně se tak loučí s českou nejvyšší soutěží.

FC Baník Ostrava - SK Dynamo České Budějovice 4:3 (2:2)

Branky: 4. Sivrič, 44. Šašinka, 74. Frydrych, 88. Kukec - 16. Kalod, 19. Janotka, 71. Machovec. ŽK: 2:3 (Helešic, Sukup - Novák, Funda, Podstavek). Rozhodčí: Paták - Kordula, Mokrusch

FC Baník Ostrava: Pavlenka - Sukup, Kaša, Kouřil, Helešic - Jirásek - Foltyn (75. de Azevedo), Mišák (64. Frydrych), Kukec, Sivrič - Šašinka (69. Zapata).

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Janotka (81. Lengyel), Podstavek, Novák, Machovec - Pešek (62. Varadi), Řezáč (69. Chrien), Eliáš, Benát, Funda - Kalod.

Autoři

Štítky dynamo, baník, křížek, benát, eliáš, SK Dynamo České Budějovice, FC Baník Ostrava, Bazaly, soutěž, Jiří Kladrubský, Jakub Šašinka, Richard Kalod, Matej Sivrić, Michal Frydrych, Jaroslav Machovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

Super tah s tou výměnou trenéra, pane Dvořáku... Ostatně od nuceného odchodu Jardy Šilhavého jsou všechny ty četné výměny zjevně dlouhodobě úspěšné...

Neděle, 17. května 2015, 19:44Odpovědět

Dynamo si podepsalo ortel na Bazalech a s první ligou se loučí  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.