Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Benefiční Koncert pro Nepál v ArtIGY už ve čtvrtek v Budějcích

Na události v Nepálu je třeba reagovat, znělo motto již od prvních dní z médií… Je nám ctí se prostřednictvím benefičního koncertu přidat a přispět prostřednictvím sdružení Namasté Nepál na humanitární sbírku určenou na podporu obyvatel nepálského venkova, které postihlo katastrofální zemětřesení na sklonku dubna 2015. Sbírka je prioritně cílena na obnovu vesnic a pomoc rodinám v oblasti Kosidekha, asi 40 km východně od Káthmándú. Mnohé domy jsou v troskách a obětí na životech jsou stovky dle posledních zpráv.

Během 13 kratších koncertů vystoupí řada českých hudebních skupin a interpretů, mezi nimi šarmantní Bára Hrzánová společně s Máriem Bihárim, punková Vltava, frontman punk-rokové skupiny Wohnout, stálice hudební scény v Česku Nezmaři, ECht!, Pavlína Jíšová a mnoho dalších skupin. V rámci programu mimo jiné společně prožijme nevšední vystoupení Nepálských tanečnic a hudebníků.

Mnohé skupiny by rády na koncertě pro Nepál vystoupily, ale jejich pracovní vytížení jim nedovolí se koncertu osobně účastnit. Avšak nezoufejme, shledáme se s nimi prostřednictvím zdravic či online skype přenosu. Mezi online vystupujícími jsou jména jako Michal Pavlíček, Ondřej Hejma, skupina The Tap Tap, Hradištan a další.

Benefiční koncert je součástí doprovodného programu k výstavě Šangri-la, která je k vidění v Jihočeském muzeu. Vstupné expozice je poukázáno také na podporu Nepálu.

Od 15. května lze zakoupit vstupenky přímo v místě konání - IGY Centru - na info stánku, v Music Centru na náměstí Přemysla Otakara II. nebo ve výstavě Šangri-la. Vstupenka v ceně 200,- Kč je pro všechny stejná!

Přehledný harmonogram vystupujících skupin bude upřesněn na stránkách www.artigy.cz, www.livingstone.cz, www.sangri-la.cz

Těšíme se na Vás a věříme, že sál IGY bude naplněn k prasknutí! Čím více lidí, tím více finančních prostředků pro Nepál. Ukažme společně, že osud lidí v Nepálu nám není lhostejný.

Koncert začíná v 19 hodin. Přispět můžete rovněž příspěvkem na účet číslo 129 929 929/0600. Variabilní symbol je 1234.

 

Foto: Livingstone

Tisková zpráva

Štítky Nepál, koncert, České Budějovice, Káthmándú, Barbora Hrzánová, Mário Bihári, Pavlína Jíšová, Wohnout, Česko, Michal Pavlíček, Ondřej Hejma, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benefiční Koncert pro Nepál v ArtIGY už ve čtvrtek v Budějcích  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.