Proč to ve Vrbenské ulici tak krásně voní čerstvým pečivem? Právě zde se nachází českobudějovická pekárna Penam. „Začínal jsem jako pekař a tu práci pořád miluji. Ostatně - koho každý den ráno u vchodu do kanceláře vítá vůně čerstvého pečiva?” libuje si Radek Paulík, ředitel českobudějovické pekárny PENAM.
Už několik let řídí podnik, který místní znají jako Pekast. „Název se změnil sice jen o pár písmen, ale na kvalitu výroby to mělo velmi kladný dopad. Osvědčenou ruční a řemeslnou výrobu jsme zachovali, ale nově jsme mohli investovat do akcí, které se už roky odkládaly,” uvádí Paulík.
Asi málokdo tuší, že právě tato pekárna se může pochlubit výrobou „3 v 1“. V praxi to znamená, že zde najdete halu na výrobu strouhanky, budovu pro výrobu běžného pečiva a také dílnu, kde se dodnes ručně vyrábí přes 120 pekárenských výrobků řemeslného typu. Tyto výrobky se zkrátka neobejdou bez šikovných rukou zručných pekařů. A můžeme pokračovat dále, protože kromě kombinace ruční výroby pečiva s nejmodernějšími technologiemi zde najdete také jedinou tuzemskou linku na výrobu kostek do knedlíků. V celém Česku nic podobného není.
V pekárně vládne velmi příjemná atmosféra a je znát chuť lidí přidat ruku k dílu, což jistě dokazuje například prvenství při zdolání rekordu o upečení nejdelšího chleba. Ten budějcký měřil 11,25 metru a byl vyroben z 82 kilogramů těsta. Rekord byl zapsán do české knihy rekordů. Penam je pekárnou moderní, která peče nejen pro svůj region. A pokud pojedete kolem, neváhejte se zastavit v podnikové prodejně pečiva, která je přímo u pekárny. Věřte, že čerstvější pečivo opravdu nenajdete.
Více na www.penam.cz.
PR text
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.