Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeští biatlonisté se mohou pochlubit dalšími úspěchy

Závody letních biatlonistů měly tentokrát zastávku v Letohradu. Nejednalo se však o regionální závody, ale o první kolo českého poháru. V něm jihočeští sportovci obsadili celkem osm prvních, čtyři druhá a čtyři třetí místa.

V sobotu 6.6. byl na programu závod s hromadným startem. Kategorii muži B ovládl Jan Pokorný z KB Staré Město pod Landštejnem a nechal tak za sebou 21 konkurentů. V ženách A zvítězila Pavla Schorná ze stejného klubu. V juniorkách si třetí místo vybojovala strakonická Kateřina Jeníčková. V žácích A doběhl na třetím místě Tomáš Geisler ze Starého Města. V konkurenci čtyřiceti pěti závodníků to je obdivuhodný výkon. V žácích B skončil třetí také závodník ze Starého Města, jmenovitě Jáchym Kaplan. Jeho kategorie čítala dokonce 65 závodníků. Poslední žákovskou kategorii, tedy žáci C, opanovali také závodníci z obce pod Landštejnem. První doběhl Marek Liščák a druhý Ondřej Geisler. V žákyních B převzala bronzovou medailiJohanka Benešová z SK Šumava.

V nedělním rychlostním závodě se dařilo Luboši Schornému z KB Staré Město pod Landštejnem, který skončil druhý v kategorii muži A. V mužích B doběhl opět jako první, jeho týmový kolega, Jan Pokorný. Ženy A opět opanovala manželka Luboše Schorného, Pavla. V juniorkách si pro druhé místo doběhla Kateřina Jeníčková ze Strakonic. V dorostencích A se dařilo jejím parťákům z týmu. Jan Novák doběhl první a Antonín Hanuš druhý. Všechny své konkurenty porazil v žácích A Tomáš Geisler ze Starého Města. V žácích C si pro zlato doběhl Marek Liščák ze stejného klubu.

Další závod českého poháru se bude konat v Bystřici pod Hostýnem a jihočeští biatlonisté na něj pojedou opět s nejvyššími ambicemi.

Autoři

Štítky biatlon, závody, biatlonista, Letohrad, Pavla Schorná, Staré Město pod Landštejnem, Landštejn, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští biatlonisté se mohou pochlubit dalšími úspěchy  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.